Türkiye hentbol erkekler 1.Ligi başa baş bir mücadeleye tanıklık etti. Eskişehir Ormanspor en yakın takipçilerinden biri olan Yeni Mamak GSK’nü 23-22 yendi, Böylece şampiyonluk yolundaki büyük bir engel daha aşılmış oldu.Ankara’daki ilk maç da 29-25 Ormanspor’un galibiyeti ile sona ermişti.

            EskişehirPorsuk spor salonundaki karşılaşmanın saha hakemliğini Hamza Sükan ve Halil Kılıç, masa hakemliğini ise Onur Taşkaya ile Cemre Nilay Akkoyun yaptı. Gözlemciliği ise Uğur Bekyürek üstlendi.       

            Maça Eskişehir Ormanspor başladı ve Ercan ile ilk golü attı. Karşılığını Yeni Mamak adına Osman verdi. Hemen ardından Resul’de bir sayı atınca konuk takım 2-1 öne geçti. 3.Dakikada Adnan düşürüldü ve Ormanspor 7 metre atışı kazandı. Arda kullandı ancak Mamak kalecisi Veysel çıkardı. Kısa bir süre sonra Mamak 7 metre atışı kazandı, bunu Mikail sayıya çevirdi. Karşılaşmanın 15.Dakikası 5-5 berabere geçildi. 16.Dakikada Ormanspor Antrenörü M.Fatih Işık bir mola aldı. Moladan sonra Oğulcan Ormanspor adına bir 7 metre atışını gole çevirdi. 19.Dakikada Ormanspor’dan Kasım kaleciyi yalnız yakaladı ve durumu tekrar 8-8 eşitledi. Ardından Yeni Mamak ilk molasını aldı. Maçın devamında Yeni Mamak üst üste 2 adet 7 metre atışı kazandı ve Mikail ikisini de sayı yaptı. Karşılıklı ataklarla devam eden mücadelede ilkyarının son 2 dakikasına 11-11berabere girildi. Son 20 saniyede Oğulcan 7metre atışıyla bir sayı daha yaptı ve araya 12-11’lik skorla gidildi.

            2.Yarıya Ormanspor hızlı başladı ve 4 dakikada 4golatınca rakip Yeni Mamak ikinci molasını aldı.15-11. Molanın ardındanbu sefer Mamak atakları başladı ve 45.Dakikada aradaki fark1sayıya düştü.17-16. 47.Dakikada Ormanspor’dan Uğurcan düşülürdü,7metre atışını Oğulcan attı ve gol oldu. Ardından Ercan kaleciyi bire bir yakaladı ve farkı 2 sayıya çıkardı. 20-18. Bu dakikada Yeni Mamak GSK’nün genç oyuncusu Samet sakatlandı. Sağlık görevlileri müdahale etti ancak oyun bir süre durakladı. Daha sonra oyuncular gerildi. Maç daha sert oynanmaya başlandı. Karşılaşmanın bitmesine 2 dakika kala Yeni Mamak GSK’nün Yardımcı Antrenörü Cengiz Özenci bir karara itiraz edip hakeme müdahale edince kırmızı kart ile sahadışında kaldı.  Bu sırada oyun sahasın içine basan Ormanspor Antrenörü M.Fatih Işık’ta kırmızı kart gördü. Skor’da 23-22 olunca maçta heyecan ve gerginlik daha da arttı. Son dakika Yeni Mamak 7metre atışı kazanınca nefesler tutuldu. Atışı kaleci Ali çıkarınca maçın kaderi belli oldu. Ormanspor bir mola alarak tansiyonu biraz düşürdü. Son 20 saniye kala bu sefer Ormanspor Oğulcan ile7metre atışı kullandı ama Veysel gole izin vermeyince, karşılaşma 23-22 Eskişehir Ormanspor’un galibiyeti ile sona erdi.

            Bu zorlu mücadeleninardından Ormaspor galibiyet sevincini, sporcu, teknik ekip, yönetici ve Kulüp Başkanı RecepTemel ile birlikte kutladı.

Editör: TE Bilişim