Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde Play-Off ilk maçında TOFAŞ ile karşı karşıya gelen Eskişehir Basket, Bursa’da hüsran yaşadı.Son dakikaya 80-58’lik skorla girilirken potayı bulmakta zorlanan Dev Adamlar maçı 85-58’lik skorla kaybetti.

Kötü başladık

Kritik mücadeleye TOFAŞ sayıyla başladı. Temsilcimiz Baron ve Duncan’ın sayılarıyla karşılık skor üretti. Savunmada gösterilen zafiyet nedeniyle TOFAŞ, Henry ve Morgan’ın sayılarıyla durumu 13-8 yaptı. Hücumda ve savunmada bir türlü ritim tutturamayan Eskişehir Basket karşısında TOFAŞ son 3 dakikada durumu 24-10 yaptı. Sayı bulmakta zorlanan temsilcimiz ilk periyodu 30-17 geride tamamladı.

Rakip etkiliydi

İkinci periyotta TOFAŞ farkı açmaya devam etti. Bursa temsilcisi 7-0’lık fark yakaladı ve farkı bir ara 20’ye kadar çıkarttı. Potanın Şimşekleri alınan molanın ardından dış atışlarla farkı 10 sayıya kadar indirdi. Ancak ev sahibi ekip Crocker ve Mejıa’nın sayılarıyla farkın kapanmasına izin vermedi. Son saniyelerde oyundan iyice kopan Eskişehir Basket soyunma odasına 51-33’lük skorla girdi.

Maçtan koptuk

Üçüncü çeyrekte ise TOFAŞ dış atışlardan sayı üretti. Eskişehir Basket ise Duncan ve Buğrahan ile boyalı alandan skoru eritmeye çalıştı. Ancak çok fazla top kaybı yapan temsilcimiz TOFAŞ’ın art arda bulduğu dış atışlara çare bulamadı. Üçüncü çeyreğin son dakikalarında skoru eritmeye çalışan Eskişehir Basket ne yazık ki başarılı olamadı. Son çeyreğe ev sahibi ekip 72-46 önde girdi.

Maçın son çeyreğinde ise Eskişehir Basket en azından skoru eritmeye çalıştı. Maçın başından bu yana kanayan yarası olan savunma ribauntlarında rakibine karşı etkili olamayan temsilcimiz farkı da eritemedi. Son dakikaya 80-58’lik skorla girilirken potayı bulmakta zorlanan Dev Adamlar maçı 85-58’lik skorla kaybetti.

Taraftar yalnız bırakmadı

Eskişehir Basket’in dün TOFAŞ ile oynadığı Play-Off 1. Maçında Siyah Kırmızılı taraftarlar Bursa’ya çıkarma yaptı. Zorlu mücadelede tribündeki yerini alan Eskişehirli taraftarlar maçın başlama düdüğünden itibaren takımlarına büyük destek verdi. Taraftarların tribün şovu hem salondakilerin hem de televizyon başındaki sporseverlerin büyük beğenisini topladı. Taraftarlar oruçunu ise Eskişehir Basket yönetimi tarafından organize edilen yemekle açtı.

Yönetim heyecanla takip etti

TOFAŞ ile oynanan Play-Off karşılaşmasını Eskişehir Basket yönetimi büyük bir heyecanla takip etti. Başkan Sinan Özeçoğlu ve kurmayları TOFAŞ Spor Salonu’nda protokol tribününde yerini alırken maç sonunda büyük üzüntüyle salondan ayrıldı. Maç sonunda yönetim takımı desteklemeye gelen taraftarlara teşekkür etti.

Rowland forma giydi

Eskişehir Basket’in Amerikalı oyuncusu EJ Rowland üç ay süren sakatlığının ardından dün ilk kez forma giyme şansı yakaladı. Sakatlığı atlatan ve yaklaşık 3 haftadır takımla birlikte çalışmalara başlayan Amerikalı oyun kurucu TOFAŞ maçının kadrosunda yer alırken maç son dakikalarında forma şansı buldu. Rowland’ın maç eksiğinin olduğu gözlendi.

Editör: TE Bilişim