Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden temsilcimiz Eskişehir Basket 29 Nisan Pazar günü deplasmanda Tofaş ile karşı karşıya gelecek. Mücadele saat 19.30’da başlayacak.

Ligde art arda 4 galibiyet alarak Play-Off iddiasını sürdüren Eskişehir Basket 29 Nisan Pazar kritik bir karşılaşmaya çıkıyor. Potanın Şimşekleri deplasmanda ligin güçlü ekiplerinden Tofaşspor ile karşı karşıya gelecek. Bursa’da Tofaş Spor Salonu’nda oynanacak olan 27’nci hafta karşılaşması saat 19.30’da başlayacak.

Play-Off hesapları

Play-Off iddiasını sürdüren temsilcimiz Eskişehir Basket ligin 7’nci sırasında ligi tamamlamak istiyor. Normal sezonu 7’nci sırada bitirip Play-Off’ta ikinci sırada yer alan Tofaş ile eşleşmeyi arzu eden Potanın Şimşekleri Bursa temsilcisi ile Play-Off’lar öncesi bir nevi prova karşılaşmasına çıkacak.

Tek eksik Rowland             

Eskişehir Basket’in Amerikalı yıldızı E.J Rowland bugün oynanacak olan Tofaş karşılaşmasında forma giyemeyecek. Uzun süredir sportif sakatlığı bulunan deneyimli oyuncunun bugünkü maçta da riske edilmeyeceği belirtildi. Amerikalı oyun kurucunun önümüzdeki haftalarda takımda yer alabileceği öğrenildi.

Zor maç olacak

Eskişehir Basket’in başarılı oyuncusu Yunus Emre Sonsırma Tofaş karşılaşmas öncesi açıklamalarda bulundu. Zor bir maça çıkacaklarını söyleyen Yunus, “Tofaş’ın ligdeki konumu belli. Çok iyi performans sergiliyorlar. Bizde art arda 4 galibiyet aldık. Formdayız. Bursa’da sahaya kazanmak için çıkacağız. Son haftalardaki başarılı performansımızı sergilersek oradan zaferle ayrılacağımıza inanıyorum” dedi.

Paunic oynamayacak

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ekiplerinden TOFAŞ’ın Sırp şutör gardı   şanssız bir sakatlık yaşamıştı. Mavi Yeşilli takımın, geçtiğimiz günlerde yaptığı antrenmanda sağ dizine aldığı darbe sonucu idmanı yarıda bırakmak zorunda kalan Paunic’in sağ diz patellar tendonunda yırtık tespit edildi. Önümüzdeki günlerde ameliyat olacak Ivan Paunic’in yaklaşık 4 ay parkelerden uzak kalacağı bildirildi.

Editör: TE Bilişim