Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden Eskişehir Basket, 27’nci hafta maçında Tofaş’a 73-69 kaybetti. Sakarya BŞB, Galatasaray’ı 75-73 yenince iki takımın galibiyet sayıları eşitlendi. Kıyasıya 7’ncilik yarışı yaşanıyor

Süper Ligi 7’nci sırada tamamlayıp Play-Off serisinde Tofaş’la eşleşmeyi hedefleyen Eskişehir Basket, 27’nci hafta maçında Bursa’da Tofaş’la karşılaştı. Kora kor geçen maçı son periyotta sergilediği kötü performansla kaybeden Potanın Şimşekleri, eline geçen fırsatı kullanamadı. Siyah-Kırmızılı devler 27’nci haftanın sonunda 14 galibiyet 13 mağlubiytele 8’inci sıraya geriledi.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 27. hafta mücadelesinde Sakarya Büyükşehir Belediye Basketbol, Galatasaray Odeabank'ı konuk etti. İlk yarıyı 35-34 önde kapatan Sakarya, karşılaşmadan 75-73'lük skorla galip ayrıldı. Sakarya adına Lazeric Jones 18 sayı 3 ribaund 5 asistle karşılaşmanın yıldızı oldu. Galatasaray'da Dwight Hardy 27 sayı 4 ribaund 2 asistle mücadele etti. Sakarya bu sonuçla 7’nci sıraya yükseldi.

Eskişehir Basket’in kalan maçları

Eskişehir Basket-Muratbey Uşak

Beşiktaş SJ-Eskişehir Basket

Eskişehir Basket-Sakarya BŞB

Sakarya BŞB’nin kalan maçları

Pınar Karşıyaka-Sakarya BŞB

Sakarya BŞB -Fenerbahçe

Eskişehir Basket-Sakarya BŞB

 

Duncan formda

Eskişehir Basket’te TOFAŞ maçında iyi bir performans ortaya koyan Josh Duncan, 28 dakika parkede kalarak rakip potaya 15 sayı bıraktı. 11 de ribaunt alan Amerikalı pivot, double-double yapmayı başardı. Öte yandan bu double-double deneyimli oyuncu Duncan’ın sezondaki yedinci double-double’ı oldu. Duncan sırasıyla Darüşşafaka, Beşiktaş, İstanbul BBSK, Büyükçekmece, Trabzonspor, Giresun ve TOFAŞ maçlarında attığı sayılar ve aldığı ribauntlar ile double-double yaptı.

Duncan’ın double-double yaptığı maçlar

                                    Sayı     Ribaunt

Darüşşafaka                13        10

Beşiktaş                      11        13

İstanbul BBSK           16        12

Büyükçekmece           14        10

Trabzonspor               15        14

Yeşilgiresun               25        10

Tofaş                          15        11

Ukraynalıdan 17 sayı

Potanın Şimşekleri’nde forması ile güzel bir sezon geçiren Ukraynalı milli basketbolcu ViacheslavKravtsov, Bursa’da oynanan ve Tofaş’ın 73-69 kazandığı maçta en skorer isim olmayı başardı. 17 sayı kaydeden deneyimli uzun 8 ribaunt alırken 2 de asist yaptı. Kravtsov’u 15’er sayıyla JoshDuncan ve TofaşlıRaymar Morgan takip ederken yine Tofaş oyuncusu Sammy Meija ise 13 sayıyla takımına katkı sundu.  

Editör: TE Bilişim