Türkiye Hentbol 1.Ligi şampiyonluğunu ilan eden Eskişehir Ormanspor, bu sezonki son maçına deplasmanda Hatay Büyükşehir karşışına çıktı.

          Maç öncesi ev sahibi ekip takımımızı tebrik ederken karşılıklı her iki tarafta birbirlerine hediyeler sundu. Ligde 34 puanla 5.Sırada bulunan Hatay Büyükşehir Belediye Spor karşısında centilmence dostane geçen maçın sonunda sahadan beraberlikle ayrıldı.

Maça Hatay başladı ve ilk hücumunda ilk sayıyı yaptı. Karşılıklı ataklarla 10.Dakika ev sahibi Hatay Büyükşehir S.K’nün 7-4 üstünlüğü ile geçildi. 15.Dakikaya gelindiğinde Eskişehir Ormanspor farkı kapatmaya başladı 8-7. Ormanspor ancak 27. Dakikada 15-15 ile beraberliği yakaladı ve son dakikalardaki atakları ile ilk yarıyı Ormanspor 17-16 önde bitirdi.

Karşılaşmanın ilk yarısı biraz tutuk oynayan Eskişehir Ormanspor 2.Yarıya daha toparlanmış olarak başladı. 35.Dakikada farkı 3 sayıya çıkardı 18-21. 45.Dakikaya gelindiğinde ise ev sahibi Hatay B.B.S.K tekrar öne geçti 26-25. Son 5 dakikaya girildiğinde skor 29-29 eşitlendi ve nefesler tutuldu. Bu sırada Ormanspor mola aldı. Molanın bitiminde  Hatay Büyükşehir bir sayı öne geçince Ormanspor Antrenörü M.Fatih Işık 2.Molayı aldı. Son 10 saniye kala Ormanspor, Uğurcan ile karşılığını verdi ve maç 30-30 berabere sona erdi.

Hatay deplasmanından 1 puan ile dönen Eskişehir Ormanspor, liği de şampiyon olarak enyakın rakibi Yeni Mamak Spor’un 1 puan önünde 48 puan ile tamamlamış oldu.

Editör: TE Bilişim