Eskişehirsporlu futbolcular, yönetim ve taraftarlar, geçtiğimiz hafta şehit düşen Eskişehirspor sevdalısı Şehit Piyade Binbaşı Mithat Dunca’yı mezarında ziyaret etti.

Burada bir açıklama yapan Eskişehirspor Taraftarlar Birliği Başkanı ve Nefer Tribün Lideri Murat Diri, şehidin vasiyetini yerine getirmek için burada olduklarını belirtti. Diri, “Şehidimizin vasiyeti buydu. Gerçi tam olarak vasiyetini gerçekleştiremedik. Şampiyon olmamızı istemişti. Eskişehirspor’a gönül vermiş, vatan millet aşığı olan, ömrünü terör belası ile mücadeleye adamış yiğit bir vatan evladıydı. Rabbim Mithat abi gibi vatan evlatlarımızın sayısını artırsın. Yattığı yerde şüphesiz ki rahat ama daha rahat olsun, vasiyeti yerine gelsin diye futbolcularımız, teknik heyetimiz, taraftarımız, şehir ve gazi aileleri ile mezarına geldik. Ruhuna Yasin-i Şerif okuduk” dedi.

Diri, “Umarım bu terör belası ülkemizde bir an önce son bulacak. Bir arada huzurlu Türk devletine, Türk İslam şuuruna yakışır şekilde bir arada huzurlu bir şekilde yaşayacağız. Bunu bilmeyenlere de öğreteceğiz. Rabbim tüm güvenlik güçlerimizin yardımcısı olsun” diye konuştu.

Altes Tribün Lideri Erkan Koca, ise konuşmasında şunları söyledi: “Mithat Komutanımızın vatandan sonra en büyük sevisi Eskişehirspor’du. Vasiyetinde ‘Eskişehirspor şampiyon olduktan sonra benim kabrime gelsinler’ vasiyeti vardı. Şampiyon olarak gelmedik ama komutanımızın vasiyetini gerçekleştirmek istedik. Taraftarlar, yöneticilerimiz ve futbolcularımız bir aradaydık. Yasin-i Şerif okuduk. Mithat Komutanımız yiğit bir vatan evladıydı. Terör belası ile mücadele ederken şehitlik mertebesine kavuşmuş biri. Allah gani gani rahmet eylesin. Hala bölücü terör örgütü ile mücadele eden Mehmetçiğimizin de Allah yar ve yardımcısı olsun. Eskişehirspor taraftarı olarak dualarımızla her zaman yanlarındayız.”

Editör: TE Bilişim