Beton Adamlar Avrupa arenasına çıkıyor. Selkaspor cumartesi günü Avrupa Kupaları ilk turunda kendi sahasında Norveç’in güçlü takımlarından OIF Arendal karşılaşacak. Zorlu mücadele öncesi basın mensuplarıyla bir araya gelen Beton Adamlar, tarih yazmak istediklerini belirttiler.

Selkaspor Başkanı Mert Kaya sezona ‘Kupa Eskişehir’e Gelecek’ parolasıyla çıktıklarını ifade ederek, “Sezona ‘Kupa Eskişehir’e Gelecek’ parolasıyla çıktık. Bu anlamda yoğun bir sezon öncesi hazırlık programımız oldu. İstanbul ve Makedonya’da iki tane önemli, uluslararası turnuvalara katıldık. Katıldığımız 2 turnuvada da çok başarılı skorlar alarak iki kupayı Eskişehir’e kazandırdık. Bunlar sezon öncesi çalışmalar olsa da moral ve motivasyon olarak katkı sağladı. Ardından lig maratonu başladı” dedi. Ligde çok iyi başlangıç yaptıklarını söyleyen Kaya, “Ligde oynadığımız 2 maçımız var. Bu iki maçta da galip ayrılıp 4 puanla maç fazlasıyla lideriz. Dolayısıyla şuana kadar yaşadığımız süreç başarılı şekilde gitmekte. Takımımızın genel performansından memnunuz” ifadesinde bulundu.

KAYA:  ÇOK ÜMİTLİYİZ

Selkaspor olarak Avrupa macerasına cumartesi günü oynanacak olan Norveç ekibi OIF Arendal ile başlayacaklarını aktaran Kaya şunları söyledi: “Bizim için çok önemli çok önemli olan Avrupa serüveni cumartesi günü başlıyor. Burada oynayacağımız Norveç’in OIF Arendal takımı gerçekten uzun yıllar bu sporu Avrupa’da ve kendi ülkesinde ciddi şekilde yapmakta. Deneyimli bir kulüp. Kupa tecrübesi bizden fazla. Genç ve dinamik bir ekip olduklarını biliyoruz.  Biz de çok iyi bir takım kurduğumuza inanıyoruz. Bu süreçte aldığımız sonuçlar, oynadığımız müsabakalar çok ümitlendik. Arkadaşlarımızın performansları bu kupada ileriye dönük iyi yerlere geleceğimizin sinyallerini verdi. Kendimizi hazır hissediyoruz.”

2. TURA KALAN TARAF OLMAK İSTİYORUZ

Sporseverlere seslenen Kaya, “6 Ekim Cumartesi Günü saat 19.00’da Porsuk Spor Salonunda oynanacak maçımız. Tüm sporseverleri bu önemli maçımıza davet etmek istiyorum. Ümit ediyorum ki kazanan taraf biz olacağız. 2. tura kalan taraf biz olmak istiyoruz” dedi.  Başkan Kaya maçın ücretsiz olacağını da aktardı.

SELKSPOR OLARAK BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRMEK İSTİYORUZ

Beton Adamlar Başantrenör Serdar Seymen bir ilki gerçekleştirmek istediklerini ifade ederek, “Avrupa kupası maçını çok önemsiyoruz. Bir ilki başaracağız burada. Daha önce Norveç ile ne milli takımlar düzeyinde ne de kulüpler bazında bizim galibiyetimiz yok. Biz ilk galibiyeti burada almak istiyoruz. Bunu Eskişehir halkına hediye etmek istiyoruz. Bunun için uzun süredir çalışıyoruz. Rakibiz bu kupada söz sahibi bir ekip. Sürekli onları izliyoruz.  Çözümler üretmeye çalışıyoruz. Bu konuda ben ekibime çok güveniyorum.  Selkaspor olarak bu maça hazırız. Biz bu turu geçmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

ONLARIN KARŞISINDA BİZ DE ÇOK İYİYİZ

Seymen ayrıca rakip takımı çok iyi analiz ettiklerini aktararak,  “Norveç hentbolda özellikle kadınlarda dünyanın en iyisi.  Erkeklerde iyi yerlere geldiler. Hafta sonu karşılaşacağımız takım çok iyi oyun kurucularına sahip.  Dinamik bir takım. Onların karşısında biz de çok iyiyiz. Bizim sıkıntımız onlar kadar Avrupa kupalarında bir arada oynamış bir takım değiliz. Yeni oluşmuş bir takımız. Bu tür maçlar asla ve asla hata kabul etmiyor. Biz öncelikle maçı kazanmak istiyoruz. Daha sonra turu atlamak istiyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim