Eskişehir Basketbol İl Temsilciliği, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un, ““Sizin daha çok maç yapmanızı sağlamak Eskişehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün görevidir. Bunu yapmıyorlarsa bu işi bıraksınlar” açıklamasını talihsiz bir açıklama olarak yorumladı.

Eskişehir Basketbol İl Temsilciliği’nin konuyla ilgili açıklaması şöyle:

“12 Eylül 2019 Tarihinde Odunpazarı Belediye Başkanı Sayın Av. Kazım Kurt’un yaptığı ve basına yansıyan, ‘Sizin daha çok maç yapmanızı sağlamak Eskişehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün görevidir. Bunu yapmıyorlarsa bu işi bıraksınlar.’ açıklamasını talihsiz bir açıklama olarak görüyoruz.

Tüm illerde oynanan basketbol müsabakaları (okul maçları ve gayrı resmî ligler/turnuvalar/maçlar hariç) Türkiye Basketbol Federasyonu’nun izni ve bilgisi dâhilinde ilgili il temsilcilikleri tarafından yapılmaktadır. Bu yüzden bu talihsiz açıklamanın muhatabı Eskişehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü değil, Eskişehir Basketbol İl Temsilciliği olarak bizleriz.

Talihsiz olarak gördüğümüz bu açıklamanın Büyükler Ligi mi yoksa 3x3 müsabakaları mı olduğunu bilemediğimiz için tüm süreçle alakalı bir bilgilendirme yapmayı gerekli görüyoruz.

Türkiye Basketbol Federasyonu’nun tüm illerde oynanması için oluşturduğu ‘Büyükler Ligi’ basketbol müsabakaları, temsilciliğimiz tarafından ilimizde 2 yıldır düzenlenmektedir. İlk sezonda 6, ikinci sezonda 7 kulübümüzün katıldığı ve şu zamana kadar toplamda 72 maçın yapıldığı Büyükler Ligi için bu yıl da kulüplerimizin katılımlarını almaktayız.

Türkiye Basketbol Federasyonu’nun düzenlemekte olduğu 3x3 müsabakaları ise bu yıl sezon sonuna doğru yapılacak olup temsilciliğimizin bu yılki faaliyet programında yer almaktadır.

Yukarıda verilen bilgiler ışığında muhatap olarak biz Eskişehir Basketbol İl Temsilciliği’nin düşüncesi, Odunpazarı Belediyesi Başkanımız Sayın Av. Kazım Kurt’un eksik veya yanıltıcı bilgilendirilmesinden dolayı bu açıklamayı yaptığıdır. Ancak bizler spor ruhunun ayrıştırıcı değil, birleştirici olduğu kanaatindeyiz. Bu yüzden yapılan bu talihsiz açıklamanın basketbolumuza zarar vermek yerine katkı sağlayacağına ve Odunpazarı Belediyesi dâhil olmak üzere basketbol şubesi açık tüm kulüplerimizi bu yılki Büyükler Ligi’nde göreceğimize inanıyoruz.”

                                                                          

Editör: TE Bilişim