Antalya'da Eskişehirspor ile Göztepe arasında oynanan ve normal süresi 1-1 biten penaltılarda Göztepe'nin 4-3'lük galibiyetiyle sonuçlanan TFF 1.Lig play-off final maçında çıkan olaylarla ilgili Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı düğmeye bastı. İzmir ve Eskişehir, İstanbul başta olmak üzere 7 ilde bu sabah saatlerinde yapılan eş zamanlı operasyonda haklarında gözaltı kararı verilen 72 kişiden 49'u yakalandı. Yaşı 18'den küçük 6 çocuk serbest bırakılırken 17 kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Savcılık dosyasına göre  Eskişehirsporlu taraftarların başında  illegal olarak stada girmeyi başarıyor. Soruşturma evrakına göre onların başındaki isim ise eski futbolcu ve teknik direktör Yusuf Şimşek yer alıyor. Eskişehir'den iki kişi daha gözaltına alındı. Son görüntüler incelendikten sonra ikinci dalga operasyonu geleceği belirtiliyor. 

Savcılık dosyasında yer alan bilgiler ve görüntülerde elde edilen veriler şöyle;

Güvenlik görevlilerinin gözü önünde turnikelerden atlayarak stada girdiler. Yanlarında getirdikleri yanıcı maddeleri sahaya attılar. Bu görüntüler 4 Haziran’da Göztepe- Eskişehirspor kulüpleri arasında Antalya’da oynana süper lige yükselme karşılaşmasında çıkan olaylara ilişkin soruşturma dosyasında yer aldı.

Operasyon kapsamında gözaltına alınanların sayısı 61’e ulaştı. Örgütlü şekilde suç işlemekten suçlanan zanlıların ikametlerinde yapılan aramalarda çok sayıda maytap, meşale ve yanıcı madde ele geçirildi. Antalya Kaçakçılık ve Organize suçlarlar mücadele polisleri, güvenlik kamera kayıtlarında, pasolig üyeliği olmayan taraftarların arama yapılmadan stada nasıl sokulduğuna ilişkin görüntülere ulaştı.

Soruşturma dosyasında yer alan bu görüntüler, Futbol Federasyonu İdari İşler ve Organizasyonlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Zülfikaroğlu, Göztepeli taraftarların arama yapılmadan stada nasıl sokulduğuna ilişkin görüntülere ulaştı. Soruşturma dosyasında yer alan görüntülerde, Futbol Federasyonu İdari İşler ve Organizasyonlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Zülfikaroğlu Göztepe taraftarını içeri sokuyor. Biletsiz Göztepe taraftarı güvenlik görevlilerinin gözü önünde aranmadan turnikelerden atlayarak stada giriyor.

Diğer görüntü ise Eskişehirsporlu taraftarlara ait. Onalar da aynı şekilde illegal olarak stada girmeyi başarıyor. Soruşturma evrakına göre onların başındaki isim ise eski futbolcu ve teknik direktör Yusuf Şimşek.

Bu görüntülerden sonra harekete geçen Antalya polisi, Zülfikaroğlu ve Şimşek’in 1 yıl statlardan men edilmesi için işlem başlattı. Zülfikaroğlu hakkında ayrıca idari işlem yapılması için Futbol Federasyonuna başvurulacak.

**

YENİ DALGALAR GELECEK

Görüntüler incelendikçe yeni dalgaların gelebileceğinin ipucunu Antalya polisi duyurdu. Antalya Stadyumunda 4 Haziran’da oynana maç ile ilgili 7 terabaytlık görüntü söz konusu. 4 terabaytlık bölümü incelendikten sonra suç unsuru sabit görülen 72 taraftarla ilgili gözaltı kararı çıkartılmıştı. Bu sabah Eskişehirsporlu 2 kişi daha gözaltına alındı. Gözaltına alınan 61 kişiden yaşı küçük olanlar serbest bırakıldı.

Suçlamayı 2 gruba ayırabiliriz. Biri örgüt kurmak ve örgüt üyesi olmak. Bu suçlama organize suç örgütü kurmakla alakalı. Taraftar, karşı tarafa, hakeme ve karşı takımın taraftarına baskı yapmak için yan yana gelmiş gruplar olarak adlandırılıyor. Maske takan taraftarlar var, pasoligsiz içeri girmek için turnikelerin kırıldığını gördük. Tüm bunlar örgüt üyeliği kapsamında değerlendiriliyor. Antalya Emniyet Müdürünün verdiği talimat doğrultusunda yeşil sahalarla ilgili özel bir ekip kuruldu. 72 taraftar hakkında gözaltı kararı var. Hem Eskişehirspor’dan hem de Göztepespor’dan taraftarlar bunlar. Kalan 3 terabaytın da incelenmesinin ardından yeni dalgalar operasyonda söz konusu olabilir.

Editör: TE Bilişim