CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel, Eskişehirspor taraftarına yönelik yürütülen operasyon ile ilgili açıklama yaparak , Eskişehirspor taraftarının ‘örgüt kurmak’ suç undan gözaltına alınmasını ve aynı suçlama ile aranmasını üzülerek ve kahrolarak öğrendiğini söyledi.

Eskişehirspor taraftarını hiçbir zaman yol arkadaşını arkasında bırakmadığını belirten Yüksel, “Bugün de herkes bilsin ki, bu karalamalara ve sindirme çalışmalarına pabuç bırakmayacağız. Her türlü hukuki yolu deneyecek ve taraftarımıza sürülmek istenen bu kara lekeyi söküp atacağız.

 Türkiye’ye tribün kültürünü getiren bu taraftara ‘örgüt kurmak’ suçlamasıyla operasyon yapmak talihsiz, tatsız ve aşağılayıcıdır” dedi.

Bu suçlamaları ‘Temiz Tribün ve Temiz Spor’un değil bir algı operasyonunun parçası olduğunu öne süren CHP Eskişehir Milletvekili Cemal  Okan Yüksel şunları söyledi:

“Tribünlerden yükselen ırkçı seslere, sahalara atılan bıçaklara ve meşalelere, futbolcular ile güvenlik görevlilerine sallanan yumruklara, ıslıklanan saygı duruşlarına sessiz kalan adalet; İzmir Marşı’nı dillerinden düşürmeyen, “Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa” diye statları inleten Eskişehirspor ve Göztepe taraftarını mı hedefine aldı? Sormaya bile utanıyorum ama bahsettiğiniz bu örgütün adı nedir ve lideri kimdir? Bunu açıklamak Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın boynunun borcudur. Aksi halde suçlamalar asılsız, gözaltılar hukuka aykırıdır.

 Söylediklerim beyan değil, birer ithamdır. Yeşil sahaların küfürden ve kötü görüntülerden uzak olmasını en çok biz Eskişehirspor taraftarı istiyor ve bu yönde çaba gösteriyoruz fakat taraftarımıza yönelik başlatılan bu algı operasyonu programlı bir karalamanın ilk ayağıdır. Korkup susacağımızı ve sineceğimizi sanıyorsanız, fena yanılıyorsunuz. İzmir’in Göztepe’si için, Antalya'nın itibari ve gururu için ter döken İzmir ve Antalya milletvekillerimiz ile de dirsek teması içinde olacağım. Bu talihsiz suçlama düzeltilene ve Eskişehirspor taraftarının hak ettiği itibar iade edilene kadar peşini bırakmayacağım. Bu da böyle biline.”

Editör: TE Bilişim