Eskişehirspor Taraftarlar Birliği Başkanı Murat Diri taraftarın yalnız bırakıldığını ifade ederek, gözaltında bulunan taraftarlara destek için Antalya’ya gideceklerini söyledi.

Başkan Murat Diri taraftar adına yazılı bir açıklama yaparak, yaşananlarla ilgili tepkisini dile getirdi. Diri’nin açıklaması şöyle: “Hepimiz hayatımıza güle oynaya devam ediyoruz ama taraftarımız hala gözaltında hala ÖRGÜT ÜYESİ diye tutuluyor. Hepimiz 3-5 tweet attık, Facebook'ta yazılar fotoğraflar paylaştık 1 gün sonra unuttuk. O nezarette şu an sen veya ailenden birisi olabilirdi. Bu kadar çabuk sessizliğe bürünürseniz yarın sizin de başınıza bu tarz bir olay geldiğinde sitem etmeye yüzünüz olmaz.
Onlarca anne onlarca eş dost komşu akraba abi kardeş şu an perişan bir halde bekliyor haberiniz var mı?
Kaç tane arkadaşımızın hayatı karardı?
Kaç tane tertemiz sicili ve kendi halinde yaşantısı varken hayatı şu an Ne hale geldi bilen var mı?
Ama yok hepiniz klavyelerinizden gerekeni yaptınız. Klavye komandoları olarak terörist olmadığınızı da ispatladınız. Herşey tamam! Peki hala göz altında olan taraftarımızı nasıl bu kadar çabuk unuttunuz. Bizlerin gözüne uyku girmiyor. Ne olacak Ne bitecek diye..
Yarın sabahın ilk ışıklarıyla orada olacağız. Şu an Antalya'daki kardeşlerimiz ve onların aileleri ile de ilgileniyoruz. Sağolsun ARS MÜHENDİSLİK Mehmet Şimşek abimiz ve Mesut Simsek baba bu konuda sonsuz desteklerini veriyor.
Seçilmişlerimize zaten diyecek bir söz bulamıyorum. Bu kadar yalnız olmak harbiden zor. Kendi imkanlarımızla birşeyler yapmaya çalışıyoruz ancak taraftarımız bile sadece klavyede kalıyor. Göztepe kulüp avukatı Göztepe tribün lideri bile aradı Ne yapabiliriz diye. Adamların avukatları bizim kardeşlerimizle de ilgileniyor.
Bu süreç bizlere daha iyi gösterdi ki; Göztepe şampiyonluğu camia olarak haketmiş. Tüm şehir olarak kenetlenen bir camia oldular bu süreçte. Peki ya biz? Sınıfta kaldık. Kimseye ağız dalaşına girmeye gerek yok. Herkes kendi derdine düşmüş. Bir kardeşinin derdiyle dertlenen yok.

Ancak şunu da söylemeden geçmemek lazım.. Ülkemizde daha bir sene öncesine kadar işgal girişiminde bulunan hainlerin bu tarz muamelelerine maruz kalmamak, ülkemizde ki huzur ortamını bozdurmamak, demokratik yapımıza sahip çıkmak, haksızlıklara karşı boyun eğmemek için sokaklar da en önde mücadele eden tribüncü kardeşlerimizi böyle bir örgüt üyesi göstermek bizleri derinden üzmüştür. Özellikle Eskişehir Tribünlerimiz yıllarca FETÖ belasıyla mücadele etmiş, onlarca iftiraya, haksızlığa ve tutsaklığa maruz kalmış insanlar olarak o zamanlar bile görmediği muameleyi, sevip saydığımız inandığımız İnsanlar tarafından şu an görüyor olmanın bizlere ne denli yara verdiğini bizleri ne denli üzdüğünü tahmin dahi edemezsiniz.
Eskisehirspor tribünleri onlarca sehit vermiş, devletine milletine bağlı, manevi duyguları yüksek, şehrinin ve ülkesinin milliyetçisi insanları barındırır.
Devlet büyüklerimizden ricamız, Bizler tabiki kanunlar çerçevesinde herkes yaşasın istiyoruz. Tabiki gerçek anlamda teröristler cezalandırılsın istiyoruz. Tabiki tribünleri başka amaçlara alet etmek isteyenler cezalandırılsın. Ancak şu an başına gelenlerden bir haber olan onlarca arkadaşımızı kardeşimizi ileride telafisi mümkün olmayacak ÖRGÜT ÜYESİ gibi yargılanmasını da istemiyoruz. Bizler bu denli haksızlık istemiyoruz. Devlet büyüklerimizden bu yapılanların bir an evvel son bulması eğer 6222 den ceza kesilecek taraftarımız varsa da men yasağı verilmesini ama ÖRGÜT ÜYESİ yaftasını yakıştırılmamasını bekliyoruz. Bizler devletimize bağlı insanlarız. Bu yapılan muameleyi hak etmiyoruz.

Unutulmasın ki; haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. İLAH-İ TECELLİ ŞAŞMAZ. Bu işte de vardır bir hayır.

Yarın Antalya'ya gidiyoruz. İşi olmayan vakti müsait olan tüm herkesi bekliyoruz. Kardeşlerimizi yalnız bırakmayalım. Maddi manevi kim nasıl destek verir bilinmez. Ancak bu zaman birbirimize sahip çıkmazsak yarın yalnız kalacağız..

(Göz altında öğretmen arkadaşımız da var. Tarlada çalışırken sabah tarlaya başarılı bir operasyon sonucu alınan köylü kardeşimiz de var. Daha 1 ay önce beyin ameliyatı olup evde yatarken 2 tane engelli kardeşinin arasında evinden alınan yeni beyin ameliyatı olduğundan dolayı Antalya'ya maça gittiğini hatta MAÇI bile hatırlamayan kardeşimiz de var.)

"42/ŞÛRÂ-40: Bir kötülüğün cezası, ona denk bir kötülüktür. Kim bağışlar ve barışı sağlarsa, onun mükâfatı Allah'a aittir. Doğrusu Allah, zalimleri sevmez..."

 

Editör: TE Bilişim