TOFAŞ’ın basketbol kültürü olan iyi bir takım olduğunu belirten Özeçoğlu, “Kötü oynadığımız bir maçtı. Sertlik karşısında çok kaçırdık. Aşırı motivasyon biraz ters tepti. Sonucunda atbileceğimiz sayıları atamadık. Perşembe günü ikinci maçı Eskişehir’de oynayacağız. İlk maçta Bursa’ya gelen ve takıma destek veren taraftarlara teşekkür ediyorum. Serinin ikinci maçını taraftarımızdan gelen yoğun istek üzerine ücretsiz yapmaya karar verdik. Hem de Ramazan ayında halkımıza bir jest yapmak istedik. Salonun tıka basa dolacağını umut ediyoruz. İkinci maçı kazanıp seride durumu 1-1’e getirmek istiyoruz. Kendi evimizde oynayacağımız maçı kazanacağımızı düşünüyorum. Eskişehir’de de basketbol potansiyelinin olduğunu, burada geniş bir kitlenin olduğunu tüm Türkiye’ye göstereceğiz. Hala tur için şansımızın olduğuna inanıyoruz” dedi.

Yönetimden açıklama

Eskişehir Basket yönetiminden yazılı açıklama geldi. Açıklamada, “Yönetim kurulumuzun aldığı karar ile 24 Mayıs Perşembe günü TOFAŞ ile oynayacağımız maç seyircimize ücretsiz olacaktır. Bilet satın alan seyircilerimize sms ve mail olarak bilgilendirme biletix tarafından yapılacak olup elektronik bilet satın alan seyircilerimizin herhangi bir işlem yapmalarına gerek kalmadan biletlerinin iadeleri gerçekleşip, ödemelerini satın almış oldukları kartlara biletix tarafından yapılacaktır. Biletlerini perakende gişelerinden ya da kargo ile satın almış olan seyircilerimizin biletlerini perakende noktalarına götürerek iade etmeleri gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

SERİDE 2. MAÇ

Play-Off ilk maçında TOFAŞ’a kaybeden ve seride 1-0 geriye düşen Eskişehir Basket, ya tamam ya devam maçına çıkıyor. Ligde devirdiği rakibini Perşembe akşamı 18.15’te oynanacak maçta da mağlup edip seriyi 3’üncü maça taşımak istiyor

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi Play-Off Çeyrek Final ilk maçı Bursa’da oynanmıştı. Kötü bir oyun sergileyen temsilcimiz maçı 85-58 kaybederek seride 1-0 geriye düştü. Serinin ikinci maçı ise Perşembe akşamı oynanacak. Potanın Şimşekleri kazanıp durumu 1-1’e getirmek istiyor. Maçı Bursa ekibi kazanırsa tur atlayacak. Eğer temsilcimiz Perşembe akşamı kazanmayı başarırsa seri 3’üncü maça kalacak. 3’üncü maç ise 26 Mayıs’ta Bursa’da oynanacak.

Eskişehir Basket ile TOFAŞ arasında Perşembe akşamı saat 18.15 oynanacak maça Eskişehir Anadolu Üniversitesi İki Eylül Spor Salonu’nda oynanacak. Zorlu mücadele BeINSports HD 3 kanalı ekranlarından canlı yayınlayacak. Play-Off karşılaşmalarında averajın hiçbir öneminin olmadığını bilen Potanın Şimşekleri, bu akşam rakibini 1 sayı farkla dahi yense seriyi 1-1’e getirecek.

Eskişehir Basket-TOFAŞ

Tarih: 24 Mayıs Perşembe

Yer: BESYO

Saat: 18.15

Yayın: BeINSports

BERROCAL’İN AÇIKLAMALARI

Eskişehir Basket koçu Berrocal, Play-Off çeyrek final serisinde Tofaş karşısında kaybettikleri maçtan sonra açıklamalarda bulundu. Berrocal, “Kesinlikle sezonu bu şekilde bitirmeyi hak etmiyoruz. Agresif olmak zorundayız” dedi.

İspanyol Koç Josep Maria Berrocal, 85-58 kaybedilen TOFAŞ maçının ardından “Rakip takımı tebrik ediyorum. Bugün sahada bir takım vardı, o da Tofaş’tı. Bugün kötü oynayarak bu maçı kaybetmiş olduk. Elimizde bir maç daha var. Bugün sahada hem maçı hem de takım kimliğimizi kaybettik. Bu tarz maçları kaybettiğimizde kimliğimizi kaybetmememiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 “Önümüzde 48 saat var” diyen Berrocal, “Play-Off’larda bu tip maçlara hazır olmalısınız. Agresif olmak zorundasınız. Bugünkü gibi oynadığınızda maçı kaybetmiş oluyorsunuz. Kesinlikle sezonu bu şekilde bitirmeyi hak etmiyoruz, daha iyi yerde ve daha iyi şekilde bitirmeyi hak ediyoruz. Şu an için en büyük isteğimiz, evimizdeki maçı kazanarak Bursa’ya daha güçlü şekilde geri gelebilmek” dedi.

Orhun Ene’nin açıklamaları

TOFAŞ Başantrenörü Orhun Ene, kazandıkları ilk maçın ardından “Oyuncularımı sergiledikleri mücadeleden dolayı tebrik ediyorum. Ama her şey bitmiş değil” dedi.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi Play-off çeyrek final ilk maçında evinde konuk ettiği Eskişehir Basket’i 85-58 yenerek seride 1-0 öne geçen TOFAŞ’ta Başantrenör Orhun Ene karşılaşmayla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Serinin ilk maçında güzel bir basketbol ortaya koyduklarını belirten Ene, aynı ciddiyetle devam etmek istediklerini vurgulayarak, “Serinin birinci maçı için uzun hikaye anlatmanın bir manası yok. Sadece play-off çeyrek finalinde iki tane kazanmamız gereken maçtan ilkini kazandık. Bu tabii ki avantajdır ama karşımızda da çok ciddi, kaliteli bir ekip var. Onun için burada gösterdiğimiz ciddiyeti aynı şekilde önümüzdeki maç veya maçlarda da göstermemiz gerekiyor” diye konuştu.

Çok top kaybettik

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi Play-Off çeyrek final ilk maçında TOFAŞ’a 85-58 yenilen Eskişehir Basket’te mağlubiyeti hazırlayan etmenlerin başında top kayıpları geldi. Maç boyunca 19 top kaybı yapan Siyah-Kırmızılı ekip, bu nedenle potasında 17 sayı gördü. Rakip TOFAŞ ise sadece 7 kez top kaybetti.

En skorer Marshall

Eskişehir Basket adına zorlu TOFAŞ maçında en fazla sayı üreten isin Sean Marshall oldu. Amerikalı forvet 24 dakika 49 saniye parkede kalırken, attığı 13 sayıyla takımının en fazla sayı üreten ismi oldu. Marshall’ı 10 sayıyla Buğrahan Tuncer takip etti.

Mejia: Konsantre durumdayız

TOFAŞ Basketbol Takımı’nın kaptanı Sammy Mejia,  “Eskişehir Basket karşısında yapmak istediğimizi sonuna kadar gerçekleştirdik. Bizim için bence şu an en önemli şey bu. Play-off için gerçek olarak ‘biz buradayız’ mesajını vermek istedik. Bu çıktığımız seviyeyi play-off sonuna kadar sürdürmek istiyoruz. Çok konsantre durumdayız. Hem mental olarak, hem fizik olarak herkes maça dahil oldu. Serinin ilk maçını çok yüksek enerjiyle geride bıraktık. İyi bir zamanda iyi bir takım mesajı verdik. Bu enerji ve bu zevkle oynarsak seviyemizi daha da yükseltebiliriz. Perşembe günü çok güzel bir maç daha bizi bekliyor. Bunun karar maçı olduğunun farkındayız. Eskişehir de karakter ortaya koyan bir takım. Kendi sahalarında bize çok önemli bir savaş vereceklerdir” dedi.

Editör: TE Bilişim