24. Uluslararası Veteran Masa Tenisi  Turnuvasında Türkiye’nin gururu Kürşat Çavuşoğlu, şampiyonanın  tek erkekler  yarı finalinde güçlü rakibi Rus Grigoriy parsegov'u 3-1, finalde de Slovak Milan Zaduben'i 3-1 yenerek  şampiyon oldu.

Dünyanın dört bir yanından usta oyuncuların katıldığı 24. Uluslararası Veteran Masa Tenisi Turnuvası (24th International Veteran Table Tennis Tournament) 24-28 Eylül tarihleri arasında Antalya Kemer  Limak Limra Otelinde  yapıldı. Mini bir dünya şampiyonası niteliğinde olan bu Turnuva, “30-39, 40-49, 50-59, 60-64, 65-69, 70-74 ve +75” yaş gruplarında, erkek-kadın tek, çift ve mix kategorilerinde, İstanbul Veteran Masa Tenisçileri Derneği (VMTD) tarafından düzenlendi. Turnuva'ya 36 ülkeden 371  sporcu katıldı. Bu sporcular arasında Avrupa ve Dünya Şampiyonlukları kazanmış oyuncular da yer aldı.

Türkiye’nin gururu

Kürşat Çavuşoğlu, şampiyonanın  tek erkekler  yarı finalinde güçlü rakibi Rus Grigoriy parsegov'u 3-1, finalde de Slovak Milan Zaduben'i 3-1 yenerek  şampiyon oldu. Tek erkeklerde rakiplerini yenerek altın madalyayı kazanan Çavuşoğlu, çift erkeklerde de İranlı Akbar Fazeli Fard ile bronz madalyanın sahibi oldu. Çavuşoğlu, uluslararası  turnuvada Türkiye’ye 1 altın ve 1 bronz madalya kazandırdı ve Türkiye'nin gurur oldu.

Editör: TE Bilişim