DSP Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova Eskişehirspor ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "Bilindiği üzere Eskişehirspor’umuz tarihinin en zor dönemlerinden birini yaşamakta ve tablo hiçte iç açıcı gözükmemektedir. Konunun, futbol tekniği açısından bütün ayrıntıları kamuoyu tarafından bilindiği için bu detaylara girmek yerine; ben, her zaman olduğu gibi büyük resme bakacağım. O resimde ne var diye düşündüğümüzde ise kendisini, bu şehirden bile büyük gören, herkesin ve her şeyin üzerinde olduğuna inanan birkaç kişi var. Tabi ki onlar Eskişehirspor gibi köklü bir camiadan da büyük olduklarına inanmaktalar ve kulübün varlığı ya da yokluğu arasında bir tercih yapmakta hiç zorluk çekmiyorlar.

Buradaki esas mesele, her birinin; Eskişehirspor markasından fayda sağlaması ve kulübü adeta arka bahçesi gibi görmeye ve yönetemeye çalışıp, sonra da zor gününde kaderine terk etmesidir. Bu şehrin çok çok “büyük” insanları kulübün kapısına kilit vurmak için de yarışacaklar mı diye tüm kamuoyu gibi biz de merak ediyoruz. Çünkü bu tablo onların eksi hanesi olarak tarihe yazılacaktır. Maç günlerinde protokolde oturup, müsabakayı izlemek, şahsi ikbaliniz için kulübün marka değerini kullanmak ve zor gününde kapısının önünden dahi geçmemek, en hafif tabiriyle insafsızlıktır.

Elbette bu tek başına bir kişinin çözebileceği boyutta bir sorun değildir. Ancak herkes elini taşın altına koyup, ortak bir çaba içinde olur ise takımımız açısından aşılamayacak güçlükte kalmaz. Şahsımın da içinde bulunduğu, tamamen iyi niyetlerle ve sadece Eskişehir için olumlu adımlar atmak amacıyla bir araya geldiğimiz, çok değerli dost ve büyüklerimizin bu konuda bazı girişimleri olmuştur. Ancak bu soruna çözüm getirebilecek etkili ve seçilmiş kişilerin, özellikle iktidar tarafının konuya hiç sahip çıkmıyor olması bizlerin de çabalarını sahipsiz bırakmaktadır.

Eskişehirspor hepimizindir. Bugün sorumluluk üstlenmeyenler, yarın bu büyük camiaya ve cefakâr taraftara karşı vebal borcu altında kalacaklardır. Geriye dönük eski yönetimlerin yaptığı hatalar ve kanat önderlerinin yanlış ve  “yanlı” yönlendirmeleri de kulübün bugünkü duruma gelmesinin en büyük müsebbibidir. Tabi ki, bizleri üye yapmayıp, ziyaret taleplerimize bile cevap vermeyen, menfaatçi ve kabiliyetsiz yönetimleri de unutmamak lazım. Maalesef artık Eskişehirspor için sonun başlangıcı yaklaşmakta ve birkaç gün içinde geri dönülmez bir yola girecektir.

Umarım, şehrin ileri gelenleri ve bütün büyükler aklını başına alıp kulübe sahip çıkarlar ve ES ES eski şanlı günlerine geri döner. Eskişehirspor sadece bir futbol takımı değil! Anadolu’nun bir isyanı, büyük İstanbul kulüplerine karşı başkaldırı ruhu taşıyan kültürel bir değer ve çok büyük bir markadır. Eskişehirspor bu şehrin bitmeyen sevdasıdır ve bunu hala anlamamış olanlar da bugün bu takımı sahipsiz bırakanlardır"

Editör: TE Bilişim