Bisiklet, spor ve sosyal faaliyetlerle adından sözettiren Eskişehir Bisiklet Derneği vel ESBİD üyeleri bisikletleriyle 24-25 Mart 2018 tarihinde ülkemizin en büyük bisiklet festivali olan Çanakkale Bisiklet Festivali’ne katıldı.

Vel ESBİD Derneği yetkilisi Barbaros Tekin, Çanakkale bisiklet turu adından anlaşıldığı gibi bir yarış değil keyifli bir bisiklet turu ve aziz şehitlerin anısına yapılan birlik, beraberlik ve kardeşlik organizasyonu olduğunu belirterek, “Bizlerde vel ESBİD (Eskişehir Bisiklet Derneği)​ olarak Çanakkale Bisiklet Turuna bu sene 3.defa katıldık. Ülkemizin en büyük bisiklet etkinliğine bu yılda 2 otobüs olarak katılan en kalabalık ekiplerden biri olarak şehrimizi orada temsil ettik” dedi.

Tarihin izinde 1. gün Truva antik kentine pedalladıklarını  2.gün ise Tarihi yarımadada Şehitler abidesi ve şehitliklerimizi ziyaret ettiklerini belirten Tekin şunları söyledi:

“Geçen sene 3000 civarında bisikletli katılımcı sayısı bu sene daha da artmış ve organizatörlerden öğrendiğimize göre başvuru sayısı 5500'ü geçmişti.

Bu kadar çok katılımcıya rağmen tur çok iyi organize edilmişti ve hiçbir aksaklık yaşamadık.

Böyle bir etkinliğe hep birlikte katılıp keyfinin sürülmesi ve gururunun yaşanıp güzel hatıralarla dönmek çok güzeldi.”

Tekin, ayrıca Eskişehir’de kendilerinin sürekli günlük ve kamplı bisiklet turları düzenlediğine dikkat çeken Tekin tüm Eskişehirlileri bisiklet binmeye, spor yapmaya ve düzenledikleri bisiklet etkinliklerine katılmaya davet etti.

                                                                                                                                         

Editör: TE Bilişim