Eskişehir Basket, Darüşşafaka maçı hazırlıklarını sürdürüyor. Siyah Kırmızılı ekipte Koç Berrocal oyuncularına özgüven aşılayarak, sahada son dakikaya kadar mücadele etmelerini böylelikle galibiyetin geleceğini belirtiyor.

Özgüven aşılıyor

Siyah Kırmızılı ekipte 9 haftalık mağlubiyet serisi moralleri bozarken özgüven sorununa ise Koç Josep Maria Berrocal el atıyor. Yapılan antrenmanlar öncesinde oyuncularıyla sık sık görüşmeler yapan İspanyol koç oyuncularına özgüven aşılamaya çalışıyor. Geçtiğimiz hafta Fenerbahçe Doğuş maçında gösterilen performanstan memnun kaldığını belirten Berrocal aynı performansı bu haftada görmek istiyor.

Sık sık uyardı

Darüşşafaka maçında son dakikaya kadar mücadele etmeleri gerektiğine dikkat çeken Berrocal galibiyetin böylelikle geleceğini oyuncularına aşılıyor. Deneyimli koç ayrıca yapılan taktik çalışmalarda ise oyuncularını sık sık uyararak hata yapmamaları konusunda dikkat etmelerini istiyor. Siyah Kırmızılı ekip yarın yapacağı çalışmanın ardından kampa girerek maç saatini beklemeye geçecek.

 Devler taktik çalıştı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde 1 Nisan Pazar günü Darüşşafaka’yı ağırlayacak olan Eskişehir Basket zorlu maçın hazırlıklarını sürdürüyor. Anadolu Üniversitesi Spor Salonu’nda yapılan antrenman yaklaşık 1 buçuk saat sürdü. Açma ve germe hareketlerinin ardından Siyah Kırmızılı ekip güç ve kuvvet depoladı. Son bölümde ise dev adamlar taktik çalışması gerçekleştirdi. Taktik çalışmasında savunma hattındaki eksikler giderilmeye çalışıldı.   

 

Daçka’nın final serisi yoğun

Eurocup’ta Darüşşafaka ile Lokomotiv Kuban'ın karşı karşıya geleceği final serisinin programı belli oldu. Toplamda iki galibiyete ulaşan ekibin sezonu şampiyon olarak tamamlayacağı seride ilk maç 10 Nisan Salı günü Krasnodar'da oynanacak. Müsabaka saat 20.00'de başlayacak. Seride ikinci maç 13 Nisan Cuma günü Darüşşafaka'nın ev sahipliğinde İstanbul'da Volkswagen Arena'da saat 20.15'te oynanacak. İki maçın ardından seride eşitlik olması durumunda, şampiyonu belirleyecek son müsabaka 16 Nisan Pazartesi günü saat 20.00'de Krasnodar'da yapılacak.

Galatasaray’da yerli krizi

Süper Lig ekiplerinden Galatasaray’da mali sıkıntılar nedeniyle sıkıntılar yaşandığı iddia edildi. Basketboldergisi.com’un haberine göre Sezon başından beri mali sıkıntılar sebebiyle oyuncularla sıkıntılar yaşayan Galatasaray Odeabank'ta yeni bir kriz patlak verdi. Sarı Kırmızılılarda alacakları 3 ayı aşan yerli oyuncular kazan kaldırdı. Gelecek ayın ortasıyla birlikte 4 aydır ödeme almamış olacak yerli isimler idmana çıkmayı reddetti ve takım idmanı yapılamadı. Oyuncuların ödemeler yapılana kadar idmana çıkmayı reddettiği ileri sürüldü.

En zor deplasman Karşıyaka

Basketbol Süper Lig ekiplerinin oyuncularına ligdeki en zor deplasman hangisi sorusu soruldu. 14 oyuncunun 8’i Pınar Karşıyaka’nın en zor deplasman olduğunu belirtti. 3 oyuncu ise Fenerbahçe, 2 oyuncu Muratbey Uşak’ın ve 1 oyuncu ise Galatasaray deplasmanın en zor olduğunu belirtti. Red Bull tarafından gerçekleştirilen bu etkinlikte Eskişehir Basket’in takım kaptanı Caner Erdeniz ise en zor deplasman sorusuna Pınar Karşıya olarak cevap verdi.

Editör: TE Bilişim