Eskişehirspor sevdalıların Arma Aşkı için fedekarlık yaptığını ve yapmaya devam edeceğini belirten Eskişehirspor Taraftarlar Birliği Başkanı Murat Diri, “Gelen yönetimler ESES sevdalılarından her şeyi istiyorlar ancak hiç bir şey vermiyorlar” dedi.

Aslında uzun zamandır bastırılan ancak artık bastırılamaz hale gelen bir çığlık bu sesleniş. Arma Aşkı diye bir olgu varsa, Eskişehirspor sevdalıları bunu sonuna kadar yaşamaktadır. Her türlü fedakarlığı yaparak yaşamaktadır. Gelen yönetimler ESES sevdalılarından her şeyi istiyorlar ancak hiç bir şey vermiyorlar.

Eskişehirspor’un,  kentin en büyük markası ve bu markayı bu kadar büyüten de ESES sevdalıları olduğunu belirten Diri şunları söyledi:

“ Bu marka bugün varsa tribün emekçileri sayesinde vardır. Yaşanan başarılar zamanla unutulur, efsaneler de unutulur. Ancak ESES sevdalıları Eskişehirspor efsanesinin unutulmaması için yıllardır mücadele etmektedir. Bu mücadeleyi uzun uzun anlatmaya gerek yok, bütün ülke biliyor. Özellikle deplasman maçları son derece önem arzetmektedir. Takımın en büyük moral motivasyon gücü deplasman tribününde yerini alacak olan tribün emekçileridir. Benim kanaatimce de deplasman tribünlerinde mutlak surette ‘seçilmiş’ tribün çocukları olmalıdır. Sürekli bir arada olan, besteleri tezahüratları en iyi şekilde yapabilen tribün çocukları... Bunun olması için de elbette maddiyat lazım. Otobüs ücretinden tutun da bilet ücretlerine, bu kardeşlerimizin masraflarına kadar her şey para. Karşılıksız aşk için harcanan para. Hepsi cebinden harcıyor veya tribünlerdeki abiler liderler destek oluyor ama güç belli artık altından kalkılamıyor.

 Yönetimler maalesef destek vermiyor. İşadamları ara sıra destek veriyor. Peki nasıl dönecek bu çark? Ne yapacak bunca insan. Otobüslere borç olduğu için hiç bir şoför maça da gelmek istemiyor. Birde yolda kazası belası var. Geçtiğimiz dönemlerden bu yana otobüs firmalarına 200 bin lira civarında bir borç birikmiş durumda. Bu borç acilen ödenmezse Eskişehirspor'u kentimizin en büyük markası yapan efsane taraftarımız belki de deplasmanlara gidemeyecek! TV başında izlerken hepimizin gurur duyduğu o muhteşem besteler duyulmayacak! Oldukça zor bir dönemden geçen takımızın en büyük güç kaynağı, tribünlerin o gür sesi kısılacak! Türkiye'nin en büyük sanayi kentlerinden birisi olan Eskişehir'de üç beş işadamının 1 ayda eğlenmek için harcadıkları bir miktar olan 200 bin liralık

 borcu bir çırpıda silecek bir kaç kişi çıkmayacak mı? Ey Eskişehir! Ey Yönetim! Ey sayın Halil ÜNAL… Bugün bizim tribünlerimiz Türkiye'nin en iyi tribün gruplarına sahip olmasının yanında en temiz tribün gruplarına sahiptir. Yaptıkları bir çok sosyal sorumluluk projesi ile Eskişehirimizi ülke gündemine oturtan bu tribün emekçileri bugün zor durumdadırlar. Onların oluşturduğu bu güzelliklerle gurur duymanın da bir bedeli olmalıdır. Eskişehir kentinin esnafı ve işadamları ve Eskişehirspor yöneticileri bu bedeli bir çırpıda ödeyecek güçtedir. Bundan şüphemiz yoktur. Tribünlerin sesine kulak verin ki; ESKİŞEHİRİMİZİN SESİ KISILMASIN! Tribünlerin sesine kulak verin ki; ESKİŞEHİRSPORUMUZUN SESİ KISILMASIN.”        

                                                                                                                       

Editör: TE Bilişim