Fikriye Söğütlü, “Kararlı adımlarla iktidara yürüyen partimizin öncü gücü olan kadınlardan korkan tek adam rejimi, yol arkadaşımız Canan Kaftancıoğlu’nu cezalandırmaya çalışıyor. Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen hukuk dışı cezalandırma kararının, korku dışında başka bir dayanağı yoktur!” diyerek açıklamasına başladı. 
HEM SİYASETÇİ, HEM MUHALİF HEM DE KADIN OLMAK EN ZORUDUR
CHP Kadın Kolları’nın bugün 81 ilde ve 973 ilçede bu karara karşı ses olduklarını belirten Söğütlü, tek adam rejiminin, kadının gücünden korktuğunu söyleyerek şunları söyledi: “Bu ülkede siyasetçi olmak zor. Bu ülkede hem siyasetçi hem muhalif olmak daha zor. Bu ülkede hem siyasetçi hem muhalif hem de kadın olmak en zor.”  Başkan Söğütlü, kadınlar olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin hukuk devleti olduğunu yok sayanlara boyun eğmediklerini ve hukuksuz kararı tanımadıklarını belirtti. Söğütlü, AKP Hükümeti’’ne dur çağrısında bulunduklarını, adaleti sağlamak için ise Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde İstanbul’da gerçekleşecek “Milletin Sesi Mitingi”nde 21 Mayıs’ta buluşacaklarını söyledi.
CANAN BİZİMDİR, CANAN TÜRKİYE’NİNDİR
Söğütlü, Canan Kaftancıoğlu hakkında da konuşarak, şunları kaydetti:  “Kaftancıoğlu; bütün zorlukların karşısında yılmadan, pes etmeden mücadele eden güçlü bir kadın siyasetçidir. Canan yüreklidir, Canan cesurdur, Canan bizimdir, Canan Türkiye’nindir. O’nun yanında halk var. O yüzden Canan Kaftancıoğlu’nu yasaklarınızla yalnızlaştıramazsınız!  İstanbul İl Başkanımız görevinin başındadır ve parti çalışmalarımıza hız kesmeden devam etmektedir.” 
UMUDU ÖRGÜTLEYELİM/ UMUT ÖRGÜTLÜ BİR DİRENİŞTİR
“Hukuksuzluğa karşı birlik olalım.” çağrısında bulunan Söğütlü, “Ülkemizi karanlığa sürüklemek isteyenlere izin vermeyelim. Biz kadınların azminin ve kararlığının önünde hiçbir kuvvetin duramayacağını gösterelim. Umudu örgütleyelim. Umut sadece bir duygu değil, umut bir eylem, örgütlü bir direniştir. Eşit ve özgür bir gelecek için, yaşasın örgütlü mücadelemiz.” diyerek konuşmasını bitirdi.

Editör: Mustafa YILDIRIM