Atatürkçü Düşünce Derneği Eskişehir Şube Başkanı Dr. Azmi Kerman Esgazete'nin canlı yayın konuğu oldu.

ADD'nin kuruluşunu ve kurucuları hakkında bilgi veren Kerman,  o gün ülkede yönetimin Atatürk'ün ilkelerinden ayrıldığını gören aydınlarımız derneği kurduklarını söyledi.

40'ya yakın aydının ADD'yi kurduğunu belirten Kerman, “1989 yılında kurulmuştur. Derneğimizin kurucu başkanımız değerli aydınımız  Muammer Aksoy öldürüldü, Bahriye Üçok öldürüldü, Ahmet Tanır Kışlalı öldürüldü. Yani ADD şehit veren bu ülkeye demokrasi şehitleri veren bir kuruluştur" dedi.

Kendilerin de bu konuda emek verdiklerini ve Eskişehir ADD 1994 yılında kurulduğunu vurgulayan Kerman, "Derneğe üye olmak çok kolay. 18 yaşını doldurmuş herkes üye olur. İnternet üzerinden de üye olunabiliyor. Herkesi ADD'ye üye olmaya davet ediyorum. Temel ilkemiz tam bağımsızlık, anti emperyalist Türkiye için mücadele ediyoruz. Atatürk ülkelerine, Cumhuriyetin temel ilkelerini savunuyoruz" diye konuştu.

Kerman 30 Ağustos tarihinde Zafer Alayı düzenleyeceklerinin belirterek 30 Ağustos 2019 Cuma günü saat 19.00'da Adalar Atatürk Caddesi girişinde buluşacaklarını ve Vilayet Alanı'na giderek burada açıklama yapacaklarını belirterek Eskişehirlileri Zafer Alayı'na katılmalarını istedi.

ADD Eskişehir Şube Başkanı Dr. Azmi Kerman’ın canlı yayındaki konuşmalarını tamamını videodan izleyebilirsiniz.