Tepebaşı Belediyesi ve Mitaş Endüstri Sanayi Ticaret A.Ş arasında iş birliği protokolü imzalandı. İmzalanan protokolle Mitaş Endüstri tarafından akıllı şehirler için geliştirilen akıllı direkler Tepebaşı Belediyesi’ne hibe edildi.

İş birliği protokolü Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ve Mitaş adına Poligon Operasyonlar Direktörü Taner Gülez arasında imzalandı. Protokol kapsamında, insanların hayat kalitesini artırmaya ve şehirdeki yaşam koşullarını iyileştirmeye yönelik üretilen 3 adet akıllı direk Tepebaşı Belediyesi’ne hibe edildi.

Protokol imza törenin ardından konuşan Poligon Operasyonlar Direktörü Taner Gülez, “Mitaş endüstri olarak 2018 yılından beri geliştirmeye çalıştığımız ve artık ürün haline getirdiğimiz akıllı direkler var. Akıllı direkler akıllı şehirler için oluşturulmuş şehir mobilyaları. Biz bu çalışmalarımız kapsamında ortaya koyduğumuz ürünleri Tepebaşı Belediyesi’ne hibe ediyoruz. Bu kapsamda 3 adet akıllı direk verip bu direklerin şehrin belirli noktalarında hizmete sunulmasını istiyoruz. Bu bir yıldır görüştüğümüz bir konuydu. Protokolümüzün kapsamı da ürettiğimiz 3 adet akıllı direğin Tepebaşı Belediyesi’ne verilmesi, halkın kullanımına sunulması ve akıllı şehrin oluşturulması” dedi.

Enerji korunumu yapacak

Akıllı direkler ile ilgili de bilgi veren Gülez ise “Akıllı direkler üzerlerindeki hava kalitesi sensörleri, sıcaklık, nem sensörleri, engelli araç şarjları, telefon şarjları, güneş panelleri ile beraber bir bütün olup birbiriyle haberleşebilen ve ortak kontrol merkezinden online olarak yönetilebilen, ortam farkındalığı yaratan, insanların hayat kalitesini artırmaya, şehirdeki yaşam koşullarını iyileştirmeye çalışan direkler. Üzerinde belirli ekipmanlar ve yazılımlar bulunarak halkın kullanımına sunuyor. Ve bu fonksiyonlar sayesinde insanların o anda bulundukları bölgenin hava kalitesini görmeleri, engelli vatandaşların araçlarını şarj etmeleri, akıllı aydınlatma ile enerji korunumu yapmaları ve bunların hepsinin online kontrol edilmesini sağlayan bir sistem” ifadelerini kullandı.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da akıllı şehirler konusunda ülkenin öncü belediyesi olmaktan dolayı memnuniyet duyduğunu belirterek Mitaş yetkililerine teşekkür etti. Protokol imza töreninde Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Suat Yalnızoğlu ve Mitaş Endüstri Proje Yönetim ve Satış Uzmanı Merih Akgünay da yer aldı. Protokol metninin imzalanmasının ardından Başkan Ataç, konuklarına Tepebaşı Belediyesi’nde sergilenen Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu eserlerini de tanıttı.

Editör: Mustafa YILDIRIM