Tepebaşı Belediyesi’nin, Özöğüt ailesinin bağışları ile hayata geçirdiği Metin Özöğüt Yaşam Merkezi, 20 Kasım Cumartesi günü düzenlenecek tören ile hizmete açılacak.

Tepebaşı Belediyesi, duyarlı vatandaşların desteklerini Eskişehir’e kazanım olarak sunmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Özöğüt ailesi tarafından inşaat giderleri karşılanan Metin Özöğüt Yaşam Merkezi’nin yapım çalışmaları tamamlandı. Merkez, 20 Kasım Cumartesi günü düzenlenecek tören ile faaliyete geçecek. Zincirlikuyu Mahallesi’nde bulunan yeri Tepebaşı Belediyesi tarafından, inşaat giderleri ise Özöğüt ailesi tarafından karşılanan Metin Özöğüt Yaşam Merkezi, 72 yatak kapasitesine sahip olacak. Tepebaşı Belediyesi Metin Özöğüt Yaşam ve Bakım Merkezi’nin toplam inşaat alanı ise 4 bin 684 metrekareden oluşuyor.

Eskişehir’e yakışacak bir tesis

Merkezde; 34 tane 2 kişilik oda, 2 adet süit oda ve 33 metrekarelik özel bakım odası yer alıyor. Bodrum, zemin ve birinci kattan oluşacak merkez; mutfak, çamaşırhane, soğuk hava deposu, sığınak, çok amaçlı salon, yemek salonu, dinlenme ve TV salonu, fizyoterapi salonu, sağlık atölyesi, doktor odası, revir gibi alanları da bünyesinde barındıracak. İlave blokların yapılması halinde 96 yatak daha eklenebilecek merkezin toplam kapasitesi ise 202’ye kadar yükselebilecek.

Deneyimli vatandaşlara konforlu yaşam sunacak

Metin Özöğüt Yaşam Merkezi, donanımlı yapısı ve uzman personeli ve geniş kapasitesi ile Eskişehir’de önemli bir ihtiyacı da karşılamış olacak. Özöğüt ailesinin ismini yaşatacak tesis, deneyimli yurttaşlara kaliteli hizmetin sunulacağı örnek bir merkez olarak kent halkına hizmet edecek.

Tepebaşı Belediyesi yetkilileri, hayırseverler vatandaşlar ile iş birliği sonucu ortaya çıkan hizmet noktalarının büyük anlam taşıdığını vurguladı.

Editör: Mustafa YILDIRIM