İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu gündem değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi;
"Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan yaptığı bir konuşmada; Baro, Tabip Odaları ve Anayasa`nın 135. maddesi uyarınca kurulmuş olan meslek odalarını gündeme getirerek bunların seçim sistemlerinin ve diğer mevzuatlarının değiştirileceğini ifade etmiştir.
Önceki yıllarda da kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının faaliyetlerinden duyulan rahatsızlık birçok kez gündeme getirilmiş, yasa taslakları hazırlanmıştı.
Odamız ve diğer meslek odalarına üye olmanın tek koşulu ilgili uzmanlık alanında diploma almış olmaktır. Bu koşulu sağlayan her mühendis, mimar ve şehir plancıları odalarına üye olabilirler.
Meslek Odaları Anayasal kuruluşlardır. Mesleki faaliyetlerinin yanında, yapılan tüm yatırımları izleyerek kamu yararı sağlayıp sağlamadıklarına bakarak düşüncelerini açıklarlar. Bu nedenle düşüncelerini açıklamış olmaları değil, açıklamamaları Anayasal ve yasal yükümlülüklerini yerine getirmedikleri anlamına gelir, görevlerini hakkıyla yapmamış olurlar.
İnşaat Mühendisleri Odası olarak bizler de; İnşaat Mühendisliği Eğitimi başta olmak üzere, yapı denetimi, yol, köprü, tünel, baraj, konut binaları, zemin, kıyı ve su yapıları, inşaat yönetimi ve benzeri konularla ilgili olarak çalışmalar yapar, düşüncelerimizi açıklarız.
Öncelikle yapılan işlerin bilim ve mühendislik tekniklerine uygunluğunu ve kamu yararı sağlayıp sağlamadığını değerlendiririz.
Örneğin şehrimizdeki stadyumun yıkılarak başka yere taşınması gündeme geldiğinde konuyla ilgili fikrimizi açıklarız. Madem stadyum taşınacak, yerine AVM değil yeşil alan yapılsın deriz. Bu suç mudur?
Şehrimizin verimli tarım arazilerine termik santral yapılmak istenmektedir. Bu girişimin halk sağlığını tehlikeye atacağını ve verimli tarım arazilerini tahrip edeceğini söyleriz. Bu suç mudur?
Olası deprem tehlikesine karşı hem yapı stoğumuzun güçlendirilmesi hem halkın bilinçlendirilmesi için çalışmalar yaparız. Bu suç mudur?
Mühendisleri ucuz iş gücü haline getirmeye dönük uygulamalara karşı mesleğimizi ve meslektaşımızı koruruz. Bu suç mudur?
Bazı kuruluşlar salgın günlerinde hastalanan çalışanların meslek hastalığına yakalanmış sayılmaması için çalışmalar yapar. Bizler ise salgın hastalığa karşı işyerlerinde alınması gereken önlemlerin önemini
vurgularız. Halk sağlığını öncelikli görür, önlemlerin alınması ve çalışanların haklarının korunmasının takipçisi oluruz. Bu suç mudur?
Bizler, ülkemizin en karanlık ve baskıcı dönemlerinde bile Mesleki-bilimsel-teknik doğruları ve kamu yararını dikkate alarak çalışmalarımızı sürdürdük. İnşaat Mühendisleri Odası olarak bundan sonra
da çalışmalarımızı sürdüreceğiz.
Doğaya, bilime ve mesleğimize Ülkemize, kentimize ve meslektaşlarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz."
Toplum yararını öne alan çalışmalara devam edeceğiz
İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu gündem değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi;
Yorumlar