Ülkemizde çocuğa ve kadına yönelik cinsel istismar haberlerinin korkunç şekilde bir kez daha toplumun gündemine geldiğini belirten Birleşik Kamu İl Temsilcisi ve Eğitim İş Şube Başkanı Hüseyin Yurtman, ülkemizde çocuk istismarı kaygı verici boyutlara ulaştığını söyledi.

Üst üste yaşanan çocuk ve kadın tacizleri, kaçırılma ve tecavüz olayları toplumu derinden sarstığını ifade eden Yurtman, “AKP iktidarı çocuklarımızın ve kadınlarımızın can, beden ve ruh sağlığını koruyamamaktadır. Ülkemizde çocuk istismarı, çocuklara yönelik cinsel saldırı suçları AKP iktidarının utanç tablosudur.Siyasal iktidarın politikaları, cinsel istismar ve cinsel saldırıların artmasına yol açarken, kadına ve çocuğa yönelik taciz ve tecavüzlerin çoğalmasına neden olmaktadır” dedi.

Çocuklara yönelik saldırılara, neresinden bakılırsa bakalsın, hangi açıklamayı yapılırsa yapılsın yetersiz kalacağını kaydeden Yurtman şunları söyledi:

“Çocuklara yönelik cinsel istismar toplumun kirlenmişliğini ve çürümüşlüğünü göstermektedir. Geldiğimiz bu noktada tüm yaşananların sorumlusu ülkeyi yönetenlerdir.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; bu insanlık, hukuk, ahlak ve akıl dışı cinsel saldırılara karşı örgütlü gücümüzü kullanarak mücadele edeceğiz. Çocuklarımızın masumiyetini ve ülkemizin geleceğini asla karanlık ellere teslim etmeyeceğiz.”