Eskişehir Fuar Kongre Merkezi yabancı misyon temsilcilerini, alım heyetlerini ve iş insanlarını Eskişehirli tüccar ve sanayiciyle buluşturarak şehrin dış ticaretine katkı sağlıyor.

Eskişehir Fuar Kongre Merkezi hem düzenlediği fuarlarla hem de zemin hazırladığı uluslararası işbirliği toplantılarıyla şehrin ekonomisine güç katıyor. Bu yıl 2’ncisi düzenlenen yapı fuarı vesilesiyle Eskişehir’de bir dizi toplantı ve temas gerçekleştirildi. ETO Başkanı Metin Güler, Vehbi Koç Kongre Merkezi’nde Moğolistan’ın Ankara Büyükelçisi Gombosuren Munkhbayar ve beraberindeki heyetle bir araya geldi. Toplantıda ETO Meclis Başkanı Halil İbrahim Ara, meclis divanı ve yönetim kurulu üyeleri de yer aldı.

Moğolistan’ın inşaat sektörü fuar için Eskişehir’de

Toplantıda konuşan ETO Başkanı Metin Güler, Eskişehir ve Moğolistan arasındaki karşılıklı ticareti geliştirmek için oda olarak destek vermeye hazır olduklarını dile getirdi. Güler toplantıda Moğol heyetine Eskişehir ekonomisi hakkında kısaca bilgi verdi. Moğolistan Ankara Büyükelçisi Gombosuren Munkhbayar ise fuar dolayısıyla inşaat sektöründe faaliyet gösteren 40 iş insanının Moğolistan’dan Eskişehir’e konuk olduğunu belirterek, karşılıklı ticaret hacmini geliştirmek için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi.

Bulgaristan’dan iş insanları Eskişehir’de misafir oldu

Eskişehir Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (ERİAD) davetlisi olarak Eskişehir’e gelen Bulgar iş insanları da Eskişehir 2’nci Yapı Fuarı’nı ziyaret etti. ETO heyeti, Bulgar iş insanlarıyla Vehbi Koç Kongre Merkezi’nde bir araya geldi. ERİAD Başkanı İbrahim Durgut’un da yer aldığı görüşmede, Eskişehir ve Bulgaristan arasındaki ticari ilişkiler üzerinde duruldu.  

 2’nci Yapı Fuarı’na 13 ülkeden tüccar konuk oluyor

ETO TÜYAP Fuar Merkezi’nde düzenlenen Eskişehir 2’nci Yapı Fuarı’na, 13 ülkeden iş insanı konuk oluyor. Fuar dolayısıyla Bulgaristan, Moğolistan, Gürcistan, Irak, Azerbaycan, Libya, Ürdün, Mısır, Kazakistan, Suriye, Kosova, Arnavutluk ve Kuzey Makedonya’dan alım heyetleri Eskişehir’e geldi.  200’den fazla iş insanı fuar vesilesiyle Eskişehir’de görüşmeler ve ziyaretler gerçekleştirecek.

Editör: Mustafa YILDIRIM