CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Eskişehir milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü’nün yer aldığı toplantıya CHP İl Başkanı Recep Taşel, Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Muhammet Güney ve Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Salim Acabay  ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kuıt da  katıldı. Toplantıda açılış konuşmasını yapan Bilge, yakın bir zamanda kurulan Turizm Taşımacılar Federasyonu’nun, bu sektörde yer alan herkesin bir çatı altında toplayarak Türkiye genelinde örgütlenmeyi amaçladığını belirtti. Bilge sözlerine şöyle devam etti: “Turizm taşımacılığı çok farklı bir sektör, biz S plaka değiliz servisçilik yapmıyoruz sevenleri sevdikleriyle buluşturuyoruz. Turizm taşımacılığı için D2 belgesi gerekli ve biz bu belge için şirketlere kiracı olmak durumda kalıyoruz. Bizim kanun teklifimiz bu belgeleri bireysel olarak herkesin kendisinin almasını kapsıyor. Şu an herkes bu işi serbest, kayıtsız bir şekilde yapıyor ama bizim işimiz herkesin yapabileceği bir iş değil.” Turizm taşımacılarının problemlerini milletvekilleri sayesinde komisyona aktararak talepte bulunduklarını belirten Bilge, özellikle Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü ve Utku Çakırözer ve Uşak milletvekili Özkan Yalım’a meclis yolunda federasyonunu yalnız bırakmadıkları için teşekkür etti.

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım

D2 belgesi otobüslerin yolcu taşıma belgesi, Türkiyede bu 3 araçtan itibaren alınabiliyor. En az 2 otobüsü olan bir kişi ya da firma ancak bu belgeyi alabiliyor. Alırken de 79bin lira harç ödüyor. Bu d2 belgeyi alabilmeleri için 8 tane minibüs gerekiyor.

KURT: ÇÖZÜM; YASA YAPTIRMAK

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, turizm taşımacılarının federasyon haline gelerek Türkiye genelinde örgütlenmelerinden mutluluk duyduğunu belirtirken federasyonun sıkıntılarına yönelik çözümün; yasa yaptırmak olduğunun altını çizdi. Kurt sözlerine şunları ekledi: “Türkiye’de yasa yaptırmak zor bir durum, özellikle de iktidarın istemediği yasaları yaptırmak daha da zor. Esas iş yasanın uygulanabilmesi, umarım istedikleri sonucu elde ederler.”

SÜLLÜ: TÜM SİYASİ PARTİLE ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI

Turizm Taşımacıları Konfederasyonu’nun merkezinin Eskişehir’de olmasından ayrıca gurur duyduğunu belirten Jale Nur Süllü ise her zaman turizm taşımacılarının yanında olduklarını ifade etti. Her sektör gibi turizm taşımacılarının da sorunları olduğunu belirten Süllü, tüm siyasi partilerin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini ve Cumhur ittifakından da destek beklediklerini açıkladı.

Toplantı sonrası basın mensuplarının fotoğraf aldığı sırada Federasyon Başkanı Necati Bilge, Turizm Taşımacıları Federasyonu için Kazım Kurt’tan bir yer talep ettiklerini belirtti.

Editör: Mustafa YILDIRIM