ESKİŞEHİR’E ÖVGÜLER

Her ay düzenli olarak parti içinde heyetler olarak il teşkilatlarıyla buluştuklarını ve bugün de Eskişehir’de olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek açıklamasına başlayan Burak Dalgın, Eskişehir’in Türkiye için ve Türkiye’nin gitmesi gereken istikameti içinde barındıran önemli ve özel bir şehir olduğunu vurguladı. Eskişehir’in Çok sayıda farklı kökene mensup kişinin barış içinde yaşadığı, eğitimi, teknolojisi, sanayisi ve üretimiyle ülkenin önemli bir kenti olduğunu kaydeden Dalgın, sonrasında ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

TÜRKİYE ÇOKLU ORGAN YETMEZLİĞİ YAŞIYOR”

 Türkiye’nin durumunun iç açıcı olmadığının altını çizen Dalgın şunları söyledi: “ Ülkemizde şu anda hangi yere bakarsak her alanda bir sıkıntı olduğunu görüyoruz. Ekonomiyi ele alalım, ekonomi ile ilgili 2 önemli şey geliyor aklımıza. Hayat pahalılığı ve işsizlik. Vatandaşlarımız yüksek fiyatlı ürünler karşısında ezilmektedir. Emekliye ve asgari ücretliye verilen zamların ne kadar yetersiz olduğunu görüyoruz. Sanayide çarklar dönmüyor. İstihdama geldiğimizde her yıl 1 milyon gence iş imkânı yaratmamız gerekirken mevcuttaki işsizlerimize bile iş imkânı yaratılmıyor. Türkiye’de özel sektör son 5 yıldır hiçbir yeni iş yaratamadı. Ücretler asgari ücret düzeyine düşüşe geçti. Türkiye fakirlikte birleşen bir ülke olma yolunda ilerliyor. Bunun da tek bir sebebi var kötü yönetim. Güven vermeyen politikaların, adaleti ve özgürlüğü baskılayan yönetimin bedelini fakirleşerek ödüyoruz. Türkiye adeta bir çoklu organ yetmezliği yaşayan bir halde.”

DEVA PARTİSİ 3 TEMEL YOLDA İLERLİYOR

Türkiye’nin içinde bulunduğu bu durumdan çok hızlı bir şekilde çıkabileceğine dikkat çeken Dalgın, partisinin tüm çalışmalarının da bu yönde olduğunu belirtti. Dalgın parti olarak yaptıkları çalışmaları ise şu cümlelerle aktardı: “ Partimiz kurulduğundan beri 3 temel yolda ilerliyoruz. Bunlardan birincisi teşkilatlanmayı tamamlamaktır.81 ilin tamamında teşkilatımız var. İkincisi günlük meselelerle ilgili kamuoyuyla kanaatlerimizi paylaşmaktır. 3. Türkiye tarihinde hiç yapılmayan bir şey yapıyoruz; eylem planlarımızı hazırlıyoruz. İktidarı devraldığımızda, ilk 90 günde ve ilk 1 yılda neler yapacağımızı detayları ile ilan ediyoruz. Şuana kadar 6 fasıl açıkladık ve bu 20'ye ulaşacak. İktidar devraldığımızda yol kat edebilmek ve vatandaşımızın önüne bir alternatif koymak adına çalışıyoruz. Türkiye’nin kaybedecek tek bir saniyesi bile yok.”

“BİR AN EVVEL SEÇİM OLMALI”

DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Kadriye Esra Aygün de toplantıda söz alarak şu görüşleri paylaştı: “ Eskişehir halkının partimize teveccühü çok büyük. Son iki gündür pazarlardayız. Bayram üstü maaşların alındığı dönem pazarlar bomboştu. Esnaf kan ağlıyor. Vatandaş bayram üstü çocuğuna pazardan bile bayram kıyafeti alamayacak duruma geldiyse, gerçekten durum vahim demektir. Bir an evvel seçim olmalı, iktidar değişmeli ve Türkiye’nin önü açılmalı.”

Açıklamaların ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Burak dalgın kendisine iletilen soruları ise şu şekilde yanıtladı:

“SİLİKON VADİSİNE BÜYÜKELÇİ ATAYACAĞIZ”

İktidara geldiğinizde teknoloji ile ilgili yapacağınız çalışmalar neler olacak?

Öncelikle vatandaşlarımızın her yerden kolay, hızlı ve ucuz bir şekilde teknolojiye ulaşımını sağlayacağız. Öğrencilerimiz için interneti ucuz yapacağız. İkincisi şirketler için çalışmamız var. Startup dediğimiz erken aşama kısmını açacağız. Bunu ayrı bir şirket kategorisine getireceğiz. Teşvikleri arttırıp finansman kolaylıklarını da sağlayacağız. Ayrıca tek başına çalışan vatandaşlarımızın da sosyal güvenlik ve vergi konularında yaşadıkları sorunları ortadan kaldıracağız. Üçüncüsü de kamu kesimi. Biz siber güvenlik için özel bir kuvvet kuracağız. Türkiye’nin savunması siber alanda da olmak zorunda. Sosyal medya kanununda özgürlükçü yönde yenileyeceğiz. Kamuda bürokraside, kâğıdı, mührü, imzayı bitireceğiz. Dünyadan yatırım çekmek için de Silikon Vadisine Büyükelçi atayacağız. Bu alanda da yerli atılım ismini verdiğimiz bir eylem planı hazırladık.

Kripto Paralara Bakış Açınız Nedir?

Kripto paralara çok özgürlükçü bir bakış açımız var. Öncelikle bu işlerin borsalarının düzenlenmesi lazım ki vatandaşlarımız zarar görmesin. İnovasyonun önünü tamamen açacağız. Bizim teknoloji ana felsefemiz takip değil sıçrama. Türkiye’nin diğer ülkeleri takip ederek bir yere varması çok zor. Türkiye kripto parada bir dünya finans merkezi olabilir biz bunu yapacağız. Bu iş yapısı itibari ile küresel bir iş olduğu için bunu dünyaya açacağız.

“URAYSİM’İ DESTEKLİYORUZ ANCAK…!”

Yazılım ve bilişimin sizce Türkiye’de gelişimi nasıl olmalı? Bir de Eskişehir’de ki Uraysim Projesi hakkındaki düşüncelerinizi aktarır mısınız?   

Teknolojiye bakışımız şöyle. Biz buna bir atılım yükseliş gözüyle bakıyoruz ve teknolojik ilerleme gelişme bir lüks değil, bir mecburiyet. Bu alana girmezseniz yoksunuz zaten. Son 15-20 yılda teknolojik olarak hayatımıza giren yenilikler çok hızlı şekilde ilerledi. İkincisi bu bir teknoloji değil bu bir zihniyet meselesi. Aklın hâkim olduğu yerlerden çıkıyor teknoloji. 3. Biz artık takip etmeyi bırakıp sıçrama yapmalıyız. Uraysim’e gelirsek Eskişehir özelinde biz bu teknolojiyi her yer sokmak zorundayız. Tarıma, sağlığa, üretime, sanayiye, eğitime. Ve Eskişehir’in kuvvetli olduğu sektörlere de. Havacılık, savunma ve raylı sistemler gibi yerleri bilgiyle teknolojiyle buluşturmamız lazım. Uraysim’e de bu çerçevede bakmak lazım. Eskişehir’de zaten ilerlemiş olan sektörleri daha da ileriye taşımamız lazım. Ayrıca burası daha çok kültürle, nitelikli tarımla ve turizm ile öne çıkması lazım. Ağır bir sanayinin yeri değil Eskişehir. Bu nedenle bu kent bizim için pilot yerleşimlerden bir tanesi. Genel olarak bu projenin iyi bir yatırım olacağını ancak bununla beraber çevreye kirliliği konusuna da çok dikkat edilmesi ve risklerin ne kadarının bertaraf edilebileceğine de bakılması gerektiğini düşünüyoruz. Eskişehir insan kaynağı açısından verimli. Bu kentte büyük şirketler var. Konumu iyi. Bu kent bilgi yoğun sektörlerle öne çıkmalı. İşlerin rayına oturması için Türkiye’nin toparlanması lazım. Bu olursa Türkiye’nin en öne çıkacak kentlerinden biri Eskişehir olacaktır.”

Editör: Mustafa YILDIRIM