ÇYDD Eskişehir Şube Başkanı Sevgi Akmen Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutluyoruz. 29 Ekim 1923’de  kuruluşu ilan edilen Türkiye Cumhuriyeti laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olma özelliğini koruyarak sonsuza dek yaşayacaktır.

Cumhuriyet Bayramının yıldönümünde, kurtuluş savaşının eşsiz kahramanı, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz. Ülkemizin bağımsızlığını kazanması için canlarını ortaya koyan gazi ve şehitlerimize minnet duygularımızı iletiyoruz.

29 Ekim 1923’te kurulan Türkiye Cumhuriyeti, laik bir yönetim anlayışını benimseyerek tüm yurttaşların ‘din ve vicdan özgürlüğünü’ güvence altına almıştır. Akla, bilime dayalı çağdaş bir toplum oluşturma yolunda yasal ve kurumsal düzenlemeler yapılmıştır.

Aradan geçen 98 yılın sonunda Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Eskişehir Şubesi olarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin aydınlık geleceğini yok etmek için çaba harcayan karanlık güç odaklarının karşısında olmaya devam edeceğiz.

Büyük bir gururla ifade ediyoruz ki, bu yıl da 29 Ekim’de Cumhuriyet Bayramımızı, büyük bir coşku ve heyecan içinde kutlayacağız. Ülkemizin aydınlık geleceğine yönelik umutlarımızı tazeleyeceğiz.

Büyük Atatürk’ün izinde Cumhuriyetimiz için yürüyeceğiz. Bu bağlamda tüm Eskişehirlileri Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile 29 Ekim Cuma günü saat 15:00’de Adalar Atatürk Caddesi girişinde başlayacak olan “Cumhuriyet Yürüyüşüne” katılmaya davet ediyoruz.

Yaşasın Cumhuriyet..."

Editör: TE Bilişim