Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonları başarılı bir şekilde devam ediyor. Şu ana kadar 44 terörist etkisiz hâle getirildi. Terörle mücadelemiz son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar devam edecek” dedi.

….

Suriye’de 2 yıl önce öldürülen DEAŞ lideri Ebu Bekir El-Bağdadi’nin en çok güvendiği kilit isimler arasında yer alan ve örgütün sözde “askeri yapılanması”nın başında bulunan ’Basim’ kod adlı Afganistanlı terörist, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve polisin düzenlediği ortak operasyonla yakalandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 17 Mayıs tarihine kadar sürecek olan tam kapanma dönemi için ihtiyaç sahibi hanelere bin 100 lira tutarında nakdi yardımda bulunacaklarını açıkladı.

….

Marmara Denizinde gözüken deniz salyası olarak bilinen müsilaj İstanbul sahillerini doldurmaya başladı. Anadolu yakasında yoğun bir şekilde gözüktükten sonra Zeytinburnu sahillerinde ve açıklarında da havadan çekilen görüntülerle ortaya çıktı.

….

İstanbul Boğazı’nı süsleyen baharın müjdesi mor salkım erguvanlar eşsiz görüntüler oluşturdu. Yemyeşil ağaçların içinde renkleri ile görenleri kendilerine hayran bırakan erguvan ağaçları havadan görüntülendi.

….

Esenyurt’ta bir araç boş yolda park halindeki araca çarpıp takla attı. Sürücünün kazayı ufak sıyrıklarla atlattığı kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı.

….

IMF Mali İzleme Raporu’na göre salgın sürecinde Türkiye; G20’nin yükselen ekonomileri arasında, Gayri safi yurt içi hasılasına oranla en fazla likidite desteği sağlayan ülke oldu.

….

-İHA-

Editör: TE Bilişim