İstanbul ve İzmir’de bulunan Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı’na bağlı olarak Polis nezaretinde çekici hizmetlerini ifa eden operatörler Hak-İş Konfederasyonu üyesi Öz Taşıma İş Sendikasına üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldığı iddia edildi.

Öz Taşıma İş Sendikası yeterli çoğunluğu sağlayıp Çalışma Bakanlığı’na Yetki Tespiti başvurusunu yaptı.

Öz Taşıma İş Sendikası İstanbul İl Başkanı Yasin Sevgili yaptığı açıklamada :

İş bırakma, iş yavaşlatma vb. Müspet veya menfi herhangi bir eylemde bulunmayan, 30.11.2019 tarihinde Trafik Vakfı’nın çekici faaliyetlerine son verilmesinden sonra iş yükü kat kat artmasına rağmen gece gündüz işlerinin başında bulunan çekici operatörlerinin,Sendikalara serbestçe üye olma Anayasal hakkı sessiz sedasız gasp edilmeye çalışılmaktadır.

24 Temmuz 2021 Cumartesi günü birlikte aldıkları karar neticesinde e-devlet sistemi üzerinden Sendikamıza üye olmaya başlayıp bizimle de irtibat kurmaları üzerine arkadaşlarımızın üyelik süreçlerini yakından takip etmeye başladık.

Hemen ertesi günü İstanbul Bölge Müdürü Kamil Yılmaztürk’ün gerçekleştirdiği toplantıda üstü kapalı bir şekilde Sendikalı olmalarına karşı olduğu yönündeki beyanlar  sonrasında arkadaşlarımız tek tek aranarak kendilerinden Sendikaya üye olmamaları, üye olanların ise üyelikten çıkıp ekran görüntülerini kendilerine göndermeleri, aksi halde işten çıkarılacaklarına dair baskı ve tehditleri başladı.

Hatta babası dahi aranan üyemiz var Oğlun geleceğini yakıyor diye.

Ankara’da toplantı yapılıp çekici faaliyetlerinin taşerona verileceği ve hepsinin işten çıkarılacağına dair çıkartılan korkutma ve yıldırmaların ardı arkası kesilmedi.

5 Ağustos 2021 Perşembe günü ise İstanbul’dan Sait Demirci ve İzmir’den Cemal Erdoğan isimli üyelerimizin işlerine yazılı olarak verimsizlik ve istihdam fazlası, sözlü olarak ise Sendikaya üye olup diğer çalışanları da bu yönde teşvik etmeleri, kendilerine yapılan uyarılara kulak asmayıp hala sendikadan istifa etmemeleri sebebiyle son verilmiştir.

Bununla da yetinmeyen Vakıf Yöneticileri 7 Ağustos 2021 Cumartesi günü bölge sorumlularını arayıp “Sendikaya üye olanları tek tek tespit ettik.

20 kişilik bir liste de önümüzde duruyor. İstifa etmezlerse Pazartesi günü çıkışlarını vereceğiz diyerek baskı ve tehditlerini arttırarak devam ettirmektedirler.

Devletimizin Anayasa'sı, yasaları ve uluslararası sözleşmeleri ayaklar altına alınıyor.Buna izin vermeyeceğiz. İşçilerin sendikal hakları güvence altına alınana kadar mücadelemize devam edeceğiz.

Üyelerimizin yanındayız.

Tüm bu tehdit, baskı, mobing ile Sendika üyesi oldu diye işten çıkarılmalar  konusunda yasal haklarımızı saklı tuttuğumuz unutulmamalıdır.

Vakıf Genel Müdürü Hasan Kaan KARALI’nın imzasıyla gerçekleştirilen bu işten çıkarmalar ve Sendika üyeliğinin engellenmesi faaliyetlerinde İstanbul Bölge Müdürü Kamil YILMAZTÜRK, İstanbul C Bölge Şefi Cemil ÖZTÜRK, İzmir Bölge Müdürü Ali KARA, Personel Sorumlusu Alaaddin KESKİN üyelerimize ve henüz üye olmamış olan çalışanlara karşı gerçekleştirilen Sendikaya üye olmama, Sendika üyeliğinden çıkma baskıları ve işten çıkarma tehditlerinin baş aktörleridir diyen Sevgili :

“5 Ağustos’ta başlayan işten çıkarmalarve  devam edeceği tehtidinin Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman SOYLU ve Emniyet Genel Müdürümüz, aynı zamanda Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Genel Başkanı Mehmet AKTAŞ’ın yasalara uyulması yönünde gösterecekleri destekle aşılacağına inanıyor ve kendilerinden bu kıyımı durdurmalarını bekliyoruz.” çağrısında bulundu.

Editör: TE Bilişim