SES Yönetim Kurulu Adına Şube Eş Başkanı Dr.Birtürk Özkavak, 17-18 Şubat 2022 tarihlerinde yapılan iş bırakma eylemine katıldığı gerekçesi verilen ücret kesme cezasının mahkeme tarafından iade edilmesine karar verildiğini aktardı. Özkavak, “Tüm Eskişehir kamuoyunun hatırlanacağı üzere işyerlerinde ki sorunlarımız ve ekonomik kayıplarımızın çözülmesi amacıyla Sendikamızın aldığı kararlar uyarınca iş bırakma eylemleri yapılmış oldukça da etkili olmuştu. Çalışanların haklarını savunmak için bütün gelişmiş ülkelerde yapılan bu eylem ilimiz yöneticilerince bir suç gibi değerlendirilerek birçok sağlık emekçisi arkadaşımıza hiçbir soruşturma açmadan ücret kesintisi cezaları verilmiş arkadaşlarımız mağdur edilmişti.

Aynı zamanda Sağlıkta şiddet yasasının çıkartılması, özlük haklarının iyileştirilmesi ve Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’ne karşı 17-18 Şubat 2022 tarihlerinde yapılan iş bırakma eylemine katıldığı gerekçesi ile Eskişehir Şube Eş Başkanımız Birtürk Özkavak ve üyelerimizin aylık ücretinden kesinti yapılmıştı.

Bu olay karşısında sendikamız üyelerinin ve tüm çalışanların yanında durarak derhal hukuki girişimleri başlatmıştır. Ve nihayetinde idarenin verdiği cezalar mahkeme kararı ile iptal edilerek ücret kesintilerinin iadesine karar verilmiştir. Bu kararla çalışanların sendikal mücadelesinin hak aramalarının iş bırakmasının suç olmadığı aksine evrensel bir hak olduğu bir kez daha teyit edilmiştir. Eskişehir Şube Eş Başkanımız Birtürk Özkavak ve üyelerimiz adına açtığımız davada  istinaf yolu kapalı olacak şekilde cezaların iptal edilerek ücretlerin iadesine karar verilmiştir.

Öte yandan vurgulamamız gereken bir konu, kimi diğer sendikal ve dernek vb yapıların eylemler sonucu çalışanları kendi başına bırakması, cezalara itiraz edilmemesi gerektiği konusundaki telkinleri ve mücadele etmeyerek çok sayıda sağlık emekçisinin mağduriyetine göz yummalarıdır. Çalışanlar bu tutumu unutmamalı ve sorgulamalıdır.Bu süreçte  sendikamız SES bir kez daha farkını ve niteliğini ortaya koyarak cezalandırılan tüm üyeleri için merkez hukuk bürosu aracılığı ile dava açarak etkin bir şekilde müdahale etmiştir.

Buradan bir kez daha sesleniyoruz sendikamız SES çalışanların haklı taleplerinin kazanılması için mücadele etmekten bir adım geri durmayacaktır. Çalışanlarını üyelerini hiçbir zaman yalnız bırakmayacaktır. Çünkü SES; hükümetlerin şu ve ya bu partinin, meslek grubunun, sendikası değil sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin ayrımsız tümünün sendikasıdır.Bu vesileyle tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerini gerçek sendikaya SES e üye olmaya davet ediyoruz.”

Editör: Mustafa YILDIRIM