Ülkemizde geri dönüşümün önemi Avrupa ülkelerine kıyasla fazla anlaşılabilmiş değildir. Geri dönüşümün önemli özellikle gelişmiş ülkelerde daha iyi benimsenmiştir. Çünkü kaynakların geri dönüşüme kazandırılması enerji anlamında büyük bir avantaj getirmektedir. Türkiye de ise geri dönüşümün önemi tam anlamıyla henüz anlaşılabilmiş değildir. Bu olay özellikle Avrupa’da gelişmiştir. Örnek vermek gerekir ise restoranlarda malzemeler atık şekline göre depolanmakta ve geri dönüşüme gönderilmektedir. Atık malzemeler çeşitlerine göre atılmaktadır. Bu olay geri dönüşümü daha kolay bir hâle getirmektedir.

İmha geri dönüşüm ülkemizde bu olayın anlaşılabilmesi için önemli bir kuruluş olmaktadır. Geri dönüştürülecek olan malzemeler arasında arşiv imha çeşitleri bulunmaktadır. Arşivlere ait kâğıt vs. Gibi malzemeler geri dönüşüme kazandırılmaktadır.

Geri Dönüşüm yapılan malzemeler

Geri dönüşümü yapılacak olan malzemeler arasında birçok farklı çeşit ürünler bulunmaktadır. Demir, metal, kâğıt veya kartonlar ve plastikler geri dönüştürülecek olan malzemeler arasında yer almaktadır. İmha dönüşüm geri dönüştürülecek olan malzemelerinizi sizlerden satın almaktadır. Daha sonrasında geri dönüşüm yapılmak üzere depolarda bulundurmaktadır.

Geri dönüşüm işlemleri arasında tekstil imha da bulunmaktadır. Birçok farklı ürün toplanarak geri dönüşüm yapılmak üzere yola çıkmaktadır. Geri dönüşümü yapılan ürünler enerji konusunda büyük avantaj sağlamaktadır. Enerji tasarrufu konusunda büyük olanaklar sağlamaktadır. Geri dönüşüm yapılan kategoriler arasında aynı zamanda gıda imha çeşitleri de bulunmaktadır. İmha Geri Dönüşüm malzemelerinizi sizlerden satın alarak geri dönüşüme kazandırmaktadır.

Editör: Mustafa YILDIRIM