22.4.2022

 

ÇYDD Şube Başkanı Sevgi Akmen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle şu açıklamayı yaptı; “Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde “Hakimiyet, Kayıtsız Şartsız Milletindir” ilkesini esas alarak 23 Nisan 1920 tarihinde açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi, tarihsel bir sorumlulukla ülkemizin geleceğini belirleme iradesini göstermiştir.

Meclis, işgalci güçlere karşı ulusal direniş kararını almış, ülkemizin kurtuluşunun adımlarını kararlılıkla ortaya koymuştur. Meclis kararıyla “Ulusal Egemenliğin” hakim kılınması temel hedef olarak belirlenmiştir.

Ülkemizin geleceğini kurma iradesinden alınan güçle yurdun her yerinde en zor koşullarda kurtuluş mücadelesi verilmiş, işgalci güçlerin yenilgiye uğratılmasından sonra ise Türkiye Cumhuriyeti laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olarak varlığını kazanabilmiştir.

23 Nisan aynı zamanda tüm dünya uluslarına örnek olacak şekilde büyük önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen bir bayramdır. Atatürk, çocuklarımıza duyduğu güvenle onların aydınlık bir geleceğe umutla bakabildiği bir ülke armağan etmiştir.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Eskişehir Şubesi olarak 23 Nisan’ın yıldönümünde Türkiye Cumhuriyeti’nin yasama görevini yürüten en temel ve saygın kurumu olan TBMM’nin güçler ayrılığı ilkesi çerçevesinde gerçek işlevini sürdürmesini diliyoruz.  

TBMM’nin kuruluşunun 102. yıldönümünde büyük önder Atatürk’ün çocuklara armağanı olan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyoruz.

Yaşasın Ulusal Egemenlik. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti.”

Editör: Mustafa YILDIRIM