Sendikacıyı üniversitenin en kozmik yerine atadılar

13 Kasım 2021 günü itibarıyla 2013 yılından beri yürüttüğüm aktif sendikal mücadele ve 36 yıllık kamu hizmetimi noktalamış bulunmaktayım.

Abone Ol

YERLİ YERİNDE…

Merhabalar dostlar.

13 Kasım 2021 günü itibarıyla 2013 yılından beri yürüttüğüm aktif sendikal mücadele ve 36 yıllık kamu hizmetimi noktalamış bulunmaktayım.

Öncesinde şehir ve insanı eksenli güncel yazılarımızla denemelerimiz oldu.

Üzerimizdeki durum sorumlulukları hafiflediğinden ve epey biriktirdiklerimizden dolayı konuları, sorunları ve paylaşılması gerekenleri yerli yerinde diye haftalık olarak sizlere Esgazete vasıtasıyla iletmeye devam edeceğiz.

Gönül isterdi ki güzel şeyler yazalım, insanlarımızın mutluluğunu ya da insanlarımızı mutlu edecek şeyleri yazalım. 

Ancak üzerimizde öylesine bir kara bulut silsilesi var ki sanırım temennim olan güzellikleri yazmada ya da bulmada epey zorlanacağız.

Düşüncemizdeki ya da yaşayıp şahit olduklarımıza dair yazılacakları bir sıraya koyarak bir tebrik ile başlamak istiyorum.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörünü çok ama çok tebrik ediyorum gerçekten öyle bir karara imza attı ki örneği benzeri yok.

Faal sendikacılık yürüten bir sendika başkanını alıp üniversitenin en kozmik, en mahrem, en kritik birimi olan personel daire başkanlığına şak diye atadı.

15 Kasım Pazartesi ilgili başkandan dilekçesi alındı, 16 Kasım Salı başkanın kadrosunun olduğu Anadolu Üniversitesi'nden muvafakati getirtildi ve 18 Kasım Perşembe günü yıldırım hızıyla ataması yapıldı.

İlgi alanımda olduğu için hakikaten garipsedim. Konuyu çevremle paylaştığımda bir arkadaşımın yerinde bir tespitini sizlere aktarmadan geçemeyeceğim.

Rektör yardımcısının kızının en alt sıralardan kadroya alınması, kişiye özel ilanlar, 2019 sınav garabeti, üniversiteye kurulan hgs siteminin ücretinin çalışanlar ve öğrencilere yüklenmesinin sonrası için güzelim üniversitemizin adının sürekli olumsuzluklarla anılması süreçlerinde bir arkadaşım ikaz etti: “sizin üniversite ne zaman olumsuz bir haber olsa hemen arkasından bir UAKMYZZ gibi bir sıralama yayınlayıp bakın derece yaptık, ilk bilmem kaça girdik gibi bir karşı atağa giriyor.”

Bu durumda şimdi ben söyleyeyim dedi.

Esogü 2021 ÜAYSYKATS açık ara birinciliği aldı dedi. Ben de açılımını yap dedim.

Üniversiteler Arası Yandaş Sendika Yönetimlerine Kadro Ayarlama Türkiye Sıralaması…

Ne diyeyim. Sonuna kadar gerçek hafızamı hafiften zorlayınca bir çırpıda sayın Rektörün görev döneminde bizzat fiili yönetici, temsilci, aktif konumda pekçok yandaş sendikalı kişiyi sayabilirim son atama bu tespihin resmen imamesi oldu.

Ben bunu derken yine bir arkadaşımız: “ya çokta zorlanmasınlar üniversitenin anahtarını Arifiye Mahallesinde bulunan yandaş sendika binasına bırakıversinler” dedi.

Gülelim ağlanacak halimize.

Tabiki oluşan tepkilere karşı kendi mahalleleri trol ruhuyla hemen savunmaya geçtiler.

28 yıllık kalenin yıkıldığını, kutsal değerleri ön perde yaparak kendilerince haklılıklarını, bütün makamların onların olduğunu hissetirerek savunmaya çalışıyorlar, şaşırdık mı hayır.

 Kutsal Değerleri şahsi işler ve makam, mevki kazancına dönüştürenlerin artık bu tavırlarını kanıksadık.

Ben duyması gerekenlere buradan şöyle seslenmek istiyorum; üniversitemiz zaten mutsuzdu, 2018 katliamı yürekleri dağladı, 2019 sınav garabeti umutları söndürdü, sonraki süreçte özellikle idari kadro atamalarında tek taraflı ve tek yönlü bir tercihle liyakat, kariyer, sadakat hiçe sayılarak kurum çalışanları hiç sayılarak, kurum dışından pek çok insana adrese teslim kadrolara atamak, bu üniversiteyi tümden karartmıştır.

Sayın Rektör 2019 yılında bir beyanında üniversiteyi hiçbir güce, siyasi akıma teslim etmeyeceğini söyleyerek tam aksine bunu net bir şekilde yapacağının mesajını vermiş ama biz anlamamışız.

İnanın aklımda olanların küçük bir bölümünü yazabildim şunu da belirtmeden geçmek istemiyorum; Eskişehir Osmangazi Üniversitesinin tüm özel bilgileri, sicil bilgileri, soruşturmaları, kovuşturmaları yani mahremi, özeli, taraflı, yanlı bir sorumluya verilmiştir, açılmıştır.

Bundan sonra her türlü soru işaretinde, her türlü aleniyette muhatap onu oraya atayan irade ve kendisi olacaktır…

Saygıyla, sevgiyle, ağız tadıyla Eskişehirli kalın.