ETO Başkanı Metin Güler gerçekleştirilen faaliyetler ve projeler hakkında bilgi vermek üzere odanın meslek komiteleriyle bir araya geldi. ETO Meclis Salonu’nda düzenlenen meslek komiteleri müşterek toplantısına yönetim kurulu, meclis divanı ve meclis üyeleri, disiplin kurulu ve hesapları inceleme komisyonu üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan ETO Başkanı Metin Güler, odanın meslek komitelerinin son üç yılda 1812 toplantı gerçekleştirdiğini belirterek, bu toplantılarda 2373 karar alındığını ve bu kararların 1011’inin de oda tarafından TOBB başta olmak üzere, bakanlıklara ve ilgili kurumlara iletildiğini kaydetti. Üyelerin talep ve sorunlarını dile getirmek ve çözebilmek için meslek komiteleri tarafından 85 kez kurum ve kuruluş ziyaretinde bulunulduğunu belirten Güler, ETO’nun meslek komitelerinin pandemi döneminde büyük bir sorumluluk üstlendiğini kaydetti.

Üyelerimize 102 milyon lira kredi desteği sağladık

Oda olarak çarşı içindeki dükkanın da sanayideki fabrikanın da yanında olmaya çalıştıklarını kaydeden Güler, pandemiye rağmen 5600 üyeyi iş yerinde ziyaret ettiklerini söyledi. ETO’nun pandemi döneminde üyesine maddi destek sağlamak için yoğun çaba gösterdiğini belirten Güler, nefes kredisi ve can suyu kredisi ile üyelere 102 milyon lira kredi imkanı sağladıklarını ifade etti. Üye işletmelerinin hizmet ve ürün teminini kolaylaştırmak amacıyla kamu bankalarıyla tedarik zincirleri de oluşturduklarını ve bu sayede peşin para olmadan 540 güne varan vadelerle alım yapabilmelerine katkı sağladıklarını belirten Güler,  pandemi döneminde oda tarihinin en büyük desteğini verdiklerini ve ETO’nun tüm özkaynaklarını üyeleri için seferber ettiğinin altını çizdi.

Odanın hizmet yelpazesini genişlettik

ETO’nun birimlerinin büyük bir gayretle çalıştığını belirten Güler, ETO Akademi’nin düzenlediği 289 eğitim ve seminere 13851 üyenin katıldığını söyledi. ETO’nun pandemide ETOTV’yi kurarak eğitim ve seminer faaliyetlerine devam ettiğini hatırlatan Güler, yayınlanan videolarla 41083 üyeye ulaştıklarını dile getirdi. Güler, Vize Ofisi aracılığıyla 623 üyeye İtalya, Fransa ve Macaristan Büyükelçiliği’nden uzun süreli Schengen vizesi aldıklarını ve ETO’nun vergi ve hukuk danışmalarının 1493 üyeye ücretsiz olarak hizmet verdiğini söyledi.

Projelerle şehrimize ve üyelerimize katkı sunuyoruz

ETO’nun hayata geçirdiği projelerle hem üyelerinin hem de şehrin ekonomisine ve kültür sanat hayatına da katkı sağladığını belirten Güler, ETO TÜYAP Merkezi’nde düzenlenen 13 fuara 1 milyon 100 bine yakın kişinin konuk olduğunu belirten Güler, Vehbi Koç Kongre Merkezi’ndeki etkinliklere de şehir içi ve dışından 32.890 kişinin katıldığını söyledi. Odanın öncülük ettiği proje desteğiyle kadın girişimcilere 1 milyon 650 bin lira destek sağlandığını belirten Güler, oda tarafından gerçekleştirilen ESİYAK ve Fashion Eskişehir ile şehir ekonomisine kaynak sağlandığını ifade etti.

Güler, meslek komitelerine teşekkür etti

Madencilik alanında sınav ve belgelendirme hizmeti verebilmek amacıyla kurulan ETO-METSEM’in yurdun dört bir yanında faaliyet gösterdiğini hatırlatan Güler, odanın da yapılan denetimler neticesinde puanını artırarak A sınıfı akredite oda unvanını devam ettirdiğini kaydetti. ETO’nun son yıllardaki başarılarında meslek komitelerinin payı olduğuna dikkat çeken Güler, gayretleri ve çalışmaları dolayısıyla meslek komiteleri başkanlarına ve üyelerine teşekkür etti. Güler, ETO’nun meslek komitelerinin tüccarın sorunlarının tespit edilmesinde ve çözülmesinde sorumluluk almaya devam edeceğinin altını çizdi. Toplantıda ayrıca TOBBUYUM Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Merkezi Genel Müdürü Dr. Onur Yüksel, arabuluculuk sisteminin işleyişi hakkında bilgi verdi.

Editör: Mustafa YILDIRIM