Üstün yetenekli çocuklarin tanımlanması için yapılan sınavda yapılan haya velilerin tepkisini topladı. Bir hata yapıldığını kabul edip duyuru yayınlayan ÜYEP hatanın içeriğini kabul etmedi. 

ÜYEP'ten yapılan açıklamada, "

Önemli Duyuru!

2021 Üyep tanılama sınav sonuçları 30 Aralık 2021 tarihinde ilan edilmiştir. Ancak yapılan incelemede teknik nedenlerden kaynaklı hatalar tespit edilmiştir. Bu yüzden sınavı kazananların listesi geçerliliğini yitirmiştir. İncelemeler devam etmekte olup 11 Ocak 2022 tarihinde kazananlar ilan edilecektir. Asil kayıtlar 13-14 Ocak 2022 tarihinde, yedek kayıt 17 Ocak 2022 tarihinde yapılacaktır. Elimizde olmayan bu hatadan dolayı tüm veli ve öğrencilerimizden özür dileriz."denilirken velilerin ise tepkisi sert oldu.

Öfekeli veliler, "Anadolu Üniversitesinde skandal sınav sonuçlari Üstün yetenekli çocukların tanımlanması için yapılan sınavın sonuçları önce ilan edilmiş bir gün sonra yanlışlık yapıldı denerek iptal edilmiştir. Küçük çocukların girdiği bu sınav sonrası dalga geçilir gibi özür dilenmiştir. Bu çocuklara yaşatılan travmanın hesabını kim verecek"diyerek tepkilerini gösterdiler.

Editör: Mustafa YILDIRIM