Eskişehir'in geleceği için acilen harekete geçilmesi gereken konuların başında Termal Turizmi için Kızılinler, Frigya, Eskişehirspor, sanayinin limana bağlanması, güney çevre yolu geliyor.

Kızılinler Termal Turizmi ile Frigya birbirine bağlanması gereken bir proje gerektirecek. Ana başlıklar ile belirttiğim konuların hepsine değinmeyeceğim. Eskişehir'in tarih turizmine katkı sağlayacak en önemli çalışma Frigya bölgesi için yapılacak yatırımlar olacaktır.

Kütahya, Afyonkarahisar ve Eskişehir'i içinde barındıran Dağlık Frigya bölgesinde Eskişehir kafasını kuma gömmüş durumda. Diğer iki il çalışmalarına hız verdi. Ajanslar her gün bir haber servis ediyor.

Üç ilin birlikte hareket etmesi için FİRİGKÜM kurulmuştu.  Büyükşehir yasası sonrası Özel İdare'den alındı Büyükşehir'e verildi. Gördüğüm kadarıyla Büyükşehir FİRİGKÜM'ğn toplantılarına dahi katılmıyor. Hal böyle olunca Eskişehir'e bir yatırım destek alınamıyor. 

İlgili STK'lar danda bir ses çıkmıyor. 

Son bir kaç gün içinde "Kütahya Valisi Ali Çelik Frig Evi'ni ve yapılan çalışmaları inceledi", "Kütahya'da Frigya yolu asfaltlandı", "Afyonkarahisar'a 35 bin m2'lik Frig Medeniyet Bahçesi" haberlerini okudum.

Özellikle Frig Medeniyet Bahçesi projesi muazzam. Proje linkini de köşemin sonuna ekleyeceğim.

Eskişehir'de ise Frigya tarihi alanlarının yolu dahi yok. Geçtiğimiz günlerde o bölgeye gittiğimde bir çok yapının tahrip olduğunu da gördüm.

Bu tarih biran önce turizme kazandırılmalı ki hem tarih yok olmasın hem de Eşek Kulaklı Kral Midas'ın ülkesi Eskişehir uçuşa geçsin.

Burada en önemli görev sayın Erol Ayyıldız'a düşüyor.  Büyükşehir'in dikkati çekilebilir ya da Eskişehir Turizm Müdürlüğü aracılığı ile birşeyler yapılabilir.

Umarız sayın valimiz bazı dinamiklerin harekete geçmesini sağlar ki tarih kurtulsun.

  Frig Medeniyet Bahçesi proje linki

https://www.esgazete.com/afyonkarahisar/frig-medeniyet-bahcesi-buyuledi-h195903.html