Türk tarihinin en önemli ve anlamlı zaferlerinden biri olan 30 Ağustos, Eskişehir’de büyük bir coşku ile kutlanıyor. 30 Ağustos’un 100. yılında Zafer Bayramı kutlamaları sabah saatlerinde Vilayet Meydanı’nda düzenlenen çelenk töreni ile başladı. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in de katıldığı törenler daha sonra Atatürk Bulvarı’nda geçit töreni ile devam etti.

Kutlamalara Eskişehirliler yoğun ilgi gösterirken, geçit töreni ve gösteriler büyük bir coşkuya sahne oldu. Konuşmalar ve tören sonrası bulvarı dolduran vatandaşlar, Eskişehir'in çağdaş bir Cumhuriyet kenti haline gelmesindeki katkılarından dolayı Başkan Büyükerşen'e teşekkür ederek, kendisiyle fotoğraf çektirmek için adeta birbirleriyle yarıştılar.

Yoğun ilgi nedeniyle tören sonrası alanda bir süre daha kalan ve Eskişehirlilerin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlayan Başkan Büyükerşen, “Çağdaş Türkiye'nin en güzel örneği olan Cumhuriyet şehri Eskişehir ve hemşehrilerim ile her zaman gurur duyuyorum. Büyük zaferimizin 100. yılı kutlu olsun. Eskişehirlilerin Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet'e ilelebet sahip çıkacaklarını biliyor, tüm hemşehrilerimin Zafer Bayramı'nı kutluyorum.” dedi.

Büyükerşen, fotoğraf sırasına giren vatandaşları kırmayarak tek tek fotoğraf çektirdi.

Editör: Mustafa YILDIRIM