Eskişehir Amatör Futbolundaki İsimsiz Kahramanlarımız…

Hepimiz bilmekteyiz çağımızın en yaygın sporudur Futbol İngilizceden gelir ve ayak topu anlamındadır, Futbolun 11 er kişilik 2 takım halinde oynandığını ve 100-110 metre boyunda 65-75 metre eninde çim ya da toprak bir sahada oynanır. Takımların hedefi topu karşı takımın kalesinden içeri sokmaktır. Buna gol denir.

Futbol kırk beşer dakikalık iki devre hâlinde oynanır. Devre arasında oyuncular 15 dakika dinlenir. Oyun sırasında oyuncuların topa elle müdahalesi yasaktır; yalnızca, takımların kalesini koruyan ve kaleci olarak adlandırılan oyuncular topa elle dokunabilir, gibi ne kadar basit değilmi ?

İşte bukadar basit gibi gözüksede futbolu güzelleştiren bunları yapmamız için tabiri caiz ise perde arkasında her şeyi hazır hale getiren önümüze  sunan Eskişehirimizin görünmez kahramanlardan bahsetmek istedim. Amatör Sporun cefakarları isminizi atlamış  bile olsak bu teşekkürü lütfen üstünüze alınız. Teşekkürler Ve İyiki varsınız .

Amatör futbolda her kulüpte tabiri caiz ise (hamal) dediğimiz amatör futbolu seven ve bütün mesaisini futbola adayan futbolla yatan futbolla kalkan, ancak sahaya çıkıp bi oynamadığı kalan, emektar cefakar abilerimiz vardır görevlerinin adı ne olursa olsun onlar sahaların görünmez kahramanlarıdır, 11 futbolcunun sahaya çıkması için hakemlerin başlama düdüğünden bitişine kadar herşeyi hazır eden hızırlardır onlar , taaki başlama düdüğüne kadar koşan koşturan, hakemin başlama düdüğünden sonra hemen devre arasında futbolculara soğuk havalarda azıcık içleri ısınsın diye özellikle 90 yıllarda çok meşhur olan sıcacık Oralet  , hani şuan maçtan önce menegeri gelip paramı almazsam maça çıkmam diyen futbolcular varya , işte bu oraletlerde milyonlar edecek bir itibardır aslında anlayana.  Ve sonrada maç bitince bizler belki formalarımızı ortaya atıp gidiyoruz ya , bi sonraki hafta o formalar giyilmek üzere hazır bir şekılde size geliyor peki nasıl hazırlanıyor kim hazırlayıp getiriyor acaba farkındamıyız bunun;   işte tamda burada o isimsiz kahramanlar devreye giriyor Kulaksız Bekir abim Allah rahmet eylesin Çelikkartal sporun herşeyiydi Çelikkartalspora hizmet etmiş ne kadar futbolcu varsa Bu güzel insanında o kişilere emeği geçmiştir, Bağlar spordan Salih Abi, Tuna spordan Nefi abi, Demir spordan Malzemeci Orhan abi, Masör POL Mustafa abi, Alpagutspordan H.İbrahim SARI, Eskişehirsporun emektarı Bülent Çavuş, Işık spordan Cimi abi ve Saha komiseri Lütfü PAZI Amatör sporun Basın  cefakarlarından Yılmaz UNAY ve Engin BAYRI abimizin kulaklarını çınlatmadan olmaz Allah uzun ömürler versin ve tabikide Kurtuluş spordan  Tahsin Baba Allah Rahmet eylesin Mekanı cennet olsun, Masör İsmet TURHAN  Allah sağlık ve uzun ömür versin ayrı bir yer açmamız gerekiyor sanırım, sahalarda birçok kulüpte görev yapmış ve çok kişiye emeği geçmiştir. Örnek Spor cefakarı Aziz abi, ve Dere spordan Rüştü hocam. Çamlıca spor  herşeyi amatör spor deyince olmazsa olmazlardan Savaş Hancı  sizin gibi cefakar, emektar görünür kahramanlarda lazım sporun her branşına.

 Anadolu Üniversitesinde Salim abi BABAY derdik hiç unutmam birgün sporcu sakatlanıp hakem sahaya sağlıkçı çağırdığında o dönemlerde soğutucuyu her kulüp bulunduramıyor çok pahalı olduğundan Salim abinin can siparane bir şekılde koştuğunu, ama giderken soğutucu sprey olmadığını bildiğimiz için acaba ne yapacak diye bakıyoruz Salim abi çocuğu tedavi etti kaldırdı çocuk koşarak gitti sapasağlam Salim abiye sorduk salim abi spreyin yoktu naptında bu çocuk iyileşti koştu sahaya dediğimizde   ağzıyla spreyin sesini taklit ederek soğutucu sıkıyormuş gibi yapıp çocuğu iyileştirdiğine şahidiz ))) böyle güzellikler vardı o yıllarda. Şimdi mi

WAR’a gidiyoruz ve maalesef YOK.