Verilerinin daima güvende kalacağı düşüncesiyle önlem almayan kullanıcılar, veri kayıplarına hazırlıksız yakalanarak şok yaşıyor. Güncel bir araştırma, veri kayıplarının %29'unun kazayla gerçekleştiğini gösteriyor. Her kullanıcının diske kahve dökmek, bir dosyayı yanlışlıkla silmek, bilgisayarı çaldırmak.
Günümüzde kazayla yanlış dosyayı silip geri dönüşüm kutusunu da temizlemiş olmak, dosya isimlerini değiştirerek dosyaların üzerine yazmak gibi basit sebeplerden dolayı bile pek çok veri kaybı vakası yaşanabiliyor. Yeni bir araştırma, insan hatalarının dışında teknik sorunlar, kötü niyetli yazılımlar ya da virüsler gibi pek çok sebepten kaynaklanabilen veri kaybı vakalarına karşın her 4 kişiden sadece 1'inin düzenli olarak yedekleme yaptığını gösteriyor. Aynı araştırma, kullanıcıların %30'unun şimdiye kadar hiçbir zaman yedek almadığını da ortaya çıkartıyor.
Verilerin Yedeğini Almak, Veri Kaybına Karşı Rahatlatıyor
Veri kayıpları ile ilgili en kötü senaryolar bile veriler üzerinde yapılan değişiklik, kayıt ve depolama işlemlerinin modern, organize ve günlük gerçekleştirilmesiyle önlenebiliyor. Ancak şanslarına güvenmek yerine bir plan oluşturarak veri kaybı ihtimaline karşı hazırlık yapan kullanıcılar bir veri kaybı anında kendilerini rahat hissedebiliyor. Yedeklemede 
Harici disk
Bulut tabanlı depolama
Verilerinizi 3 Farklı Medyada Tutun.