Xml bayi birçok kişi tarafından duyulan bir terimdir. Bu bayilik adı stoksuz e ticarette kullanılır. Satıcılar belli başlı tedarikçilerden  xml bayilik alarak hizmetlerini ve ürünlerini platformlarına entegre eder ve bu şekilde satışını yapar. 

Xml Bayilik Başvurusu

Yzc store ücretsiz xml bayilik almak isteyen kişiler öncelikle bir tedarikçi firma ile anlaşmalı ve xml bayilik almalıdır. Bu durumda xml bayilik başvurusu yapılması gereklidir. Genel olarak markadan xml bayiliği veren şirketler ile iletişim kurduktan sonra başvurularını yaparlar. Yzc store xml bayilik başvuruları genellikle tedarikçi firmaların e ticaret sitelerindeki iletişim formu üzerinden veya telefon ve e mail ile yapılabiliyor. Xml başvuru formu doldurduktan sonra xml bayiliği almak isteyenler firmaların e ticaret sitelerine girmeleri gereklidir.

Sonrasında ise sitede yer alan bayilik sayfası veya drop shopping sayfasını gidilerek markaların bu sayfadaki başvuru formu doldurulmalıdır. Xml bayilik başvuru formunda genellikle ad soyad iletişim bilgileri yetkili kişi bilgileri e ticaret sitesi bilgileri vergi numarası ve şirket ismi gibi bilgilerin istendiği kısımlar yer alır. Buradaki bilgileri doldurduktan sonra xml bayiliği veren firmalar sizin başvurunuzu görür ve sonrasında sizlerle iletişim kurarak süreç ile ilgili bilgiler verir. Bu adımları izleyerek xml bayilik başvurusu yapabilir ve böylece stoksuz e ticaret ile internet üzerinden ürün ve hizmetlerinize pazarlama imkânı bulabilirsiniz.

Editör: Mustafa YILDIRIM