“Emperyalist güçlere karşı verilen ve tüm dünya uluslarına örnek olan Ulusal Kurtuluş Savaşımızın ardından 29 Ekim 1923 yılında kurulan Cumhuriyetimiz bugün 99 yaşında. Ancak, ne yazık ki bu gün büyük bir coşkuyla ülkemizin her köşesin de kutlayacağımız Cumhuriyet Bayramı, yıllardır ülkemizde uygulanan ekonomik ve sosyal politikalar nedeniyle kaynakları talan edilmiş, Cumhuriyet’ in tüm kazanımları ve kurumlarının içi boşaltılmış, ekonomisi ve siyasetiyle dışa bağımlı hale getirilmiş, açlığın, yoksulluğun ve işsizliğin kol gezdiği ve insanlarının mutsuz olduğu bir ülkede kutluyoruz. Bu çok acı ve bizleri inciten bir durum, bu nedenle üzüntülüyüz.

 Eskişehir Kadın Platformu olarak; Geleceğe baktığımızda Atatürk’ ün “Benim en bü yük eserim Cumhuriyettir” sözünü bilmemizin yetmeyeceğini düşünüyoruz. Çünkü, Cumhuriyet artık eğitim kurumlarında bile yeterince öğretilmiyor. Öyleyse, iş başa düşmüştür. Cumhuriyet boyu eğmemekse, Cumhuriyet, “ bilime ve akla dayanarak bende yaparım” demekse, Cumhuriyet, bağımsızlık demekse, Cumhuriyet, özgürlük demekse, Cumhuriyet; vazgeçilmez iddiamız olarak sonsuza dek sürecektir.

Bizler bu ülkenin aydınlık yüzleri Mustafa Kemal Atatürk’ ün belirttiği gibi bilim ve aklın yol göstericiliğinde, insanlığın kaderine sahip çıkabilmesinin yolunun bağımsızlıktan, eşitlik ve özgürlükten barış ve demokrasiden, sömürüsüz ve savaşsız bir dünyadan geçtiğine inanıyoruz. Bu anlayışla Cumhuriyeti kuranları, başta Mustafa Kemal Atatürk’ ü ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyor, yaşadığımız tüm sıkıntılardan daha da güçlenerek çıkacağımıza olan inancımızla Cumhuriyetimizin 99. yılını Halkımızın Cumhuriyet Bayramını içtenlikle kutluyoruz.”

Editör: Mustafa YILDIRIM