İnsani Yardım Vakfı (İHH) Eskişehir şubesi, Eskişehir’de bulunan yaklaşık 100 yetim çocuk ile annelerine yemek ikramında bulundu. Gerçekleşen programda İHH Eskişehir Şubesi Yetim Sorumlusu H. İbrahim Kahraman, mart, nisan ve mayıs aylarında gerçekleşecek olan Yetim Dayanışma günlerin açılışı yaptı.

Eskişehir Öğretmen evinde yer alan programa yetim çocukları ve anneleri katıldı. Programda yetim çocuklara eğlendirmek için hediye oyuncakları dağıtıldı. Yetim çocuklarından birisinin okuduğu Kur’an-ı Kerim okuması ile başladığı programda, Eskişehir İHH Sorumlusu H. İbrahim Kahraman bir konuşma gerçekleştirdi. İbrahim Kahraman düzenlediği programı yetim çocukların yüzlerini güldürmek için amaçladığını belirtti.

İbrahim Kahraman konuşmasına bu ifadelere yer verdi:

"Biz bugün burada yemek ikramında bulunarak 2018 yılı mart, nisan, mayıs ayları kapsayacak olan Yetim Dayanışma günlerine başlatmış olduk. Bu programa İHH Eskişehir yetim gönüllüleri katıldı. Yetim çocuklarımıza burada bir takım eğlence tertipledik, onlara hediyeler verdik. Amaç onların yüzlerini güldürmektir. Ve yine Yetim Dayanışma günlerinde ne gibi etkinlikleri olacağı hususunu kendilerine izah etmiş olduk. Ayrıca, Eskişehir İHH’nin Genç İHH biriminden üniversitelerde okuyan kız ve erkek öğrenci gönüllülerinden oluşan bir grup kardeşlerimiz, burada yetim çocuklarıyla ilgilendirler. Onlara sahip çıktılar. Onlara ablalık, abilik yaptılar. Görevimiz her zaman bu çocukların yanında olmak ve onların hayatlarında var olması gereken bir eksikliğini başka bir varlığıyla tamamlamaya çalışmaktır" şeklinde konuştu.

"Yetim Dayanışma günleri onlar için özeldir"

Eskişehir İHH Yetim Sorumlusu İbrahim Kahraman, her sene İHH tarafından düzenlenen Yetim Dayanışma günleri sadece bu çocuklar için özel olarak düzenlediğini ifade etti. Kahraman, "Çocuk Dayanışma Günleri ile onların yanında olmaya devam edeceğiz. Onlara şehir içi ve şehir dışı bir çok yere götürerek eğlenmelerini sağlamaya planladık. Onlara Eskişehir’in tarihi yerlere götürerek tarihi bilgilerini yükselmesini sağlayacağız. Mahmudiye’ye götürerek orada bulan atlara bindireceğiz. Bir hafta ise Çanakkale’ye götürmeye planladık. Böylece bir çok programlarıyla onlar için düzenlenecek olan Yetim Dayanışma günlerini gerçekleştireceğiz" dedi.

Editör: TE Bilişim