12. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali Eskişehir açılışı 18 Aralık Pazartesi günü Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek. Açılış filmi olarak Özgürleşen Seyirci: Emek Sineması Mücadelesi belgesi gösterilecek ve Ayrık Otu grubu sahne alacak.

12. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali İstanbul açılış programı açıklandı. İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakır’da eş zamanlı olarak gerçekleşecek festivalde bu yıl “cesaret” teması ile 15 farklı ülkeden toplam 61 film gösterilecek. Sendika.Org’un da düzenleyicileri arasında yer aldığı festivalde gösterimler her yıl olduğu gibi yine ücretsiz olacak.

18-20 Aralık arasında yapılması planlanan festivalin Eskişehir ayağında Eskişehir'de yapılması planlanan termik santral ile ilgili bir panel gerçekleştirilecek. Panelin katılımcıları şöyle:

Neriman Usta-Polinteknik YK ve Bursa DOSAB Kömürlü Termik Santraline Hayır Platformu Yürütme Kurulu üyesi

Orhan Sarıbal-Chp Milletvekili ve Ziraat Mühendisi

Prof. Dr. Kayıhan Pala- Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı ve Bursa DOSAB Kömürlü Termik Santraline Hayır Platformu Yürütme Kurulu üyesi

Türkiye ve dünyanın dört bir yanından, emekçilerin yaşamlarını ve mücadele deneyimlerini izleyicilerle buluşturmayı ve ülkemizde işçi filmi üretimini özendirmeyi amaçlayan festival; Sine-Sen (DİSK), Dev Sağlık-İş (DİSK), Tez Koop-İş (TÜRK-İŞ), Tek Gıda-İş(TÜRK-İŞ), Ses (KESK), Türk Tabipleri Birliği, Halkevleri, ÇEVBİR  ve Sendika.Org tarafından düzenleniyor.

Editör: TE Bilişim