Hacı Bektaşi Veli Derneği’nin kuruluşunun 26. Yıl dönümü düzenlenen ‘Birlik, Beraberlik ve Dayanışma” gecesi ile kutlandı.  Ünlü sanatçı Sevcan  Orhan gecenin konuğu idi. Derneğin  kuruluş yıldönümü pasta kesilerek, halay çekip türküler söylenerek kutlandı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Hacı Bektaşi Veli Derneği Başkanı Kamer Durur, geceye katılan tüm üyeler ve konuklara  teşekkür ederek, her gün bir insanımızı toprağa verdiğimizi, bu acıların biran önce bitirilmesini gönülden istediklerini söyledi.

Derneğin 26. yılını da geride bıraktıklarını kaydeden Durur,  “Emeğin geçen kurucu başkanlarımız üyelerimiz, rahmetli vakıf başkanımız ve görev yapmış kurum başkanlarını ve yöneticilerine çok teşekkür ediyorum.

Amacımız Hacı Bektaşi Veli'nin inancının felsefe ve kültürünü beraberliği ve bütünlüğünü sağlamaktır. 26 yıldır bu inançla Eskişehir'de hizmet etmekteyiz” dedi.

 Ocak ayında aday olmayacağım

 4 yıldan bu yana inançlarına  ve kültürlerine yakışır şekilde hizmet ettiklerini kaydeden Durur şunları söyledi:

“ Bir çok etkinlik yetiştirdik. Bir gayri menkul aldırdık. Ali Çetinkaya Tesisleri ile Seyitgazi yolundaki 3 dönümlük arazi. Camiamızı ve halka hayırlı olmasını diliyorum.  Sevgili canlar, kıymetli dostlar 4 yıl önce kutsal görevi bize verildi. Bu sorumluluğu getirmeye çalıştım. Bu hizmet ve bayrak yarışıydı ben görevi bitirdim. Ocak ayında yapılacak genel kurulda aday olmayacağım. Görev verildiği taktirde göreve hazırım.

Şuanda  mevcut yönetim kurulu üyemiz, abim Hüseyin Özer bu göreve talip oldu, kutluyorum başarılar diliyorum.  4 yıl önce göreve aldığımda değerli dostlarımız beni hiç  yalnız bırakmadılar hepsine teşekkür ediyorum.”

Barıştan, kardeşlikten yanayız

Geceye katılan Alevi Dernekleri Federasyonu Başkanı Muharrem Eren de yaptığı kısa konuşmada; “Sizler sayesinde bu dernekler ayakta. Devletten bir kuruş gelirimiz yok, katkı yoktu. Telefon parası elektrik parası sizlerin katkılarıyla ödüyoruz. Sevgili canlar Bektaşi olarak bizim vatan derdimiz, bir bayrak , bir devlet derdimiz olmadı. Daima Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu laik demokratik hukuk devleti içinde kalmışız. Çok vurulduk çok kırıldık ve  incindik ama incitmedik. Biz barıştan sevgiden kardeşlikten dostluktan yanayız. Bizim için canlı tüm varlıklara sonsuza kadar saygılıyız. “

Sahneye çıkan ünlü sanatçı Sevcan Orhan günül sevilen türküleri salonda bulunan yüzlerce konuk ile birlikte söyledi. Halaylar çekildi. Gecenin sonunda , 26. Yıl yazılı bir yaş pasta kesildi. Sanatçı Sevcan Orhan, milletvekili Utku Çakırözer, dernek başkanı Kamer Durur ve diğer konuklarında kesildiği pasta daha sonra misafirleri ikram edildi. 

Geceye; CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Cemal Okan Yüksel, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Garip Dede Cemevi Başkanı Metin Erdoğan, CHP Odunpazarı Başkanı Akın Sallarel, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Deniz Demirbilek, parti yöneticileri, demokratik kitle örgütleri temsilcileri ile dernek yöneticileri katıldı.

Editör: TE Bilişim