Mihalıççık Yunusemre İlkokulu 1974 yılı mezunları, 45 yıl sonra Eskişehir ilinde yemekte bir araya geldi. Yemeğe 1974 yılı mezunlarından Belen-Cilbirt Muhtarı Ahmet Bekler, Emko Eskişehir Mobilyacılar Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Ahmet Yıldız, başta olmak üzere çok sayıda mezun katıldı. Yemeğin organizasyonunu yapan Celal Atal, okul arkadaşı Dilek Dikmen ile beraber ismini hatırladıkları sınıf arkadaşlarını sosyal paylaşım sitesinden bularak onlarla bir araya gelme düşüncelerini paylaştıklarını ve arkadaşlarımızda olumlu karşıladıklarını söyledi.

İlk buluşmayı gerçekleştiremenin sevincini yaşadıklarını belirten Atal, “Mazeret belirterek katılmayan arkadaşlarımız oldu. Ben en başta bizde büyük emeği bulunan, bizlerin yetişmesinde, eğitimimizde desteği olan İlkokul Öğretmenlerimizden Rafet Aras’ı oğlu Rıdvan Aras aracılığıyla davet ettim, kendisi rahatsız olduğundan dolayı buluşmamıza katılamadı.Kendisine Allahtan sağlık dilediklerimizi ilettim. Bundan sonra her yıl bu organizasyonları yapmak istiyoruz, katılan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Organizasyonun gerçekleşmesinde büyük emeği olan Dilek Dikmen’de yaptığı konuşmada;  “Okul bittikten sonra arkadaşlarımız hayat mücadelesi için değişik yerlere dağıldılar. Bayramda, Düğün gibi etkinliklerde kısıtlı arkadaşlarımızla görüşsek de, sosyal medya sayesinde çoğuyla görüşme imkanımız oluyor. Mezunlarımızı bir araya getirme fikrine destek veren Celal Atal’ın sayesinde bu yemeği gerçekleştirdik. Bizleri yalnız bırakmayan arkadaşlarımıza teşekkürlerimi borç bilirim" diye konuştu.

Yıllar sonra sınıf arkadaşlarıyla bir araya gelen Belent Cilbirt Mahallesi Muhtarı Ahmet Bekler’de , "45 yıldır yok olduğunu sandığımız arkadaşlığımızın aslında kalplerde hep var olduğunu görmek ve bununla dostlukla devam edeceğini bilmek bizim için çok değerli ve önemli. Birbirimizi çok özlemişiz. Bol bol hasret giderdik. Bundan böyle her yıl buluşacağız" şeklinde duygularını dile getirdi.

Mezun olduktan sonra bazı arkadaşlarıyla hiç görüşemediklerini  belirten Emko Başkanı Ahmet Yıldız’da  “45 yıl sonra sizlerle buluşmaktan Çok büyük bir heyecan duyuyorum, bizleri bir araya getiren arkadaşlarıma teşekkür ederim.Bu etkinliği her yıl sürekli yapmalıyız bir sonraki buluşmanın evsahipliğini yapmak isterim. Sizleri misafir etmekten onur duyarım” dedi.

Editör: TE Bilişim