ETO’da gerçekleşen toplantıda akaryakıt sektöründeki mevzuat değişiklikleri ve yeni denetim uygulamaları hakkında bilgi verildi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Eskişehir İl Müdürlüğü ve Eskişehir Ticaret Odası tarafından ETO’nun akaryakıt sektöründe faaliyet gösteren üyelerine yönelik Bürokrasinin Azaltılması, Mevzuatın Sadeleştirilmesi Projesi (BAMS) Bilgilendirme Toplantısı yapıldı. Eskişehir Ticaret Odası Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Muhammet Taha Güven, Bilim Sanayi Teknoloji Eskişehir Şube Müdürü Kadir Karadede ve şube memurları ile akaryakıt sektöründe faaliyet gösteren ETO üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan ETO Başkanı Metin Güler, akaryakıt sektörünün sorunlarının takipçisi olduklarını 1 Ocak 2018 tarihinde yürürlüğe girecek olan mevzuatla özellikle küçük ölçekli akaryakıt istasyonlarının sorun yaşayabileceğini belirtti. Konunun öneminin farkında olduklarını ve sorunun çözümü için Ankara’da girişimlerde bulunduklarını kaydeden Güler, üyelerin yanında olmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

Yeni sistem akaryakıt istasyonlarının işini kolaylaştıracak

Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Muhammet Taha Güven ise çağın gereklerine uygun şekilde güncellenecek olan mevzuatın tanıtımına fırsat sağladığı ve sektörde faaliyet gösteren firmalarla bir araya getirdiği için Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler’e teşekkür etti. Yeni sistemle birlikte akaryakıt sektöründe faaliyet gösteren firmaların Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Eskişehir İl Müdürlüğü’ne gelmeden denetleme için başvuru yapabileceğini ve sonuçlarını takip edebileceğini belirten Güven, portalın hem işletmelerin hem de denetleme görevini yapan görevlilerin işlerini kolaylaştıracağını dile getirdi. Toplantıda konuşan Bilim Sanayi Teknoloji Eskişehir Şube Müdürü Kadir Karadede ise mevzuat ve BAMS sistemi hakkında bilgi verdi. Eskişehir’deki 142 lisanslı akaryakıt istasyonuna 2017 yılında pompa ve tanklarla alakalı hiç ceza kesilmediğini, ALO 130’a yapılan ihbarların da tamamının asılsız çıktığını belirten Karadede, akaryakıt firmalarına gösterdiği hassasiyet için teşekkür etti. Bilgilendirme toplantısı sonrasında akaryakıt sektöründe faaliyet gösteren ETO üyeleri yaşadıkları sorunları şube yetkililerine aktarma imkanı buldular.

                                                                                                                     

Editör: TE Bilişim