Haber: Erdoğan Ekiner

ALPU-DER-Alpu ve Mahalleleri Yaptırma, Yaşatma, Yardımlaşma, Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği ilçeye özgü ‘yöresel yemek günleri’ başlattı.

Yöresel yemek günlerinden ilkinde, üye ve konuklara‘kaz etli pilav’ ikram edilirken, Alpu-der’de Bozan sucuklarının tanıtımı ve ‘Çiğbörek günü’ de düzenlenecek. Alpu Ovasının, mahallelerinin büyükbaş, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği ve kaz yetiştiriciliği konusunda belirginleşmesi nedeniyle düzenlenen ‘’pilav günü’ Alpu-Der üyelerini ve konukları bir araya getirdi.

Alpu-Der Başkanı Cengiz Filiz, yöresel yemek günleri ile ilgili açıklamasında “Alpu’nun yöresel bir yemeği olan ‘kaz etli pilavı’ tanıtmak ve üyelerimizi , konukları yan yana getirmek amacıyla bu yemeği düzenledik. İlçemiz verimli bir ova üzerinde kurulu.. Bu nedenle hayvanlarımız da sağlıklı oluyor. Kaz da yetiştiriliyor. Bunun dışında, eski beldemiz Bozan Mahallesi’nin lezzetli sucuklarını üyelerimize, konuklarımıza ikram etmek amacıyla ‘Bozan sucukları günü’ ve ‘çiğbörek günü’ de düzenlemeyi düşünüyoruz” dedi.

“ALPU'YA YEM FABRİKASI VE KESİMHANE YAPILSIN ”

Alpu-Der Başkanı Cengiz Filiz, yemekte, Alpu Ovası’nda ve köylerinde hayvancılığın önem taşıması ve bilinmesi nedeniyle ilceye yem fabrikası ve kesimhane istediklerini de söyledi. Alpu-Der kurucu üyelerinden Bilgin Duran ise, Alpu’ya yem fabrikası ve kesimhane ile birlikte, Porsuk çayı kıyısında dinlenme tesisi, turistik mekanlar da yapılmasının ilçenin gelişimi ve doğal güzelliklerin değerlendirilmesi açısından olumlu olacağını söyledi. Bilgin Duran, “Yetkililer, milletvekillerimiz ve belediyelerimiz bu konularda bize yardımcı olsun.. Alpu'nun gelişimine katkıda bulunsunlar” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim