Eskişehir Sucular Odası su tartışmaları ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle; “Su, içinde organik ve inorganik maddeler içeren, canlılar için en önemli yaşam kaynağıdır. Şehrimizin kullanma suyu, Porsuk’tan temin edilmekte, ESKİ’nin tesislerinde gerekli arıtma yapıldıktan sonra evlerimize ulaşmaktadır. İçme suyu olarak ise, şehrimizin çok büyük bir bölümü KALABAK SU’yu tercih etmektedir.

Son günlerde tespit ettiğimiz bir gelişme göstermektedir ki, evlerdeki çeşmelerden akan suyu arıtmak için “EV TİPİ SU ARITMA CİHAZLARI”nın kullanımı giderek artmaktadır. Halkımızın sağlıklı su tüketmesi bizim için önemlidir ve her türlü ticari kaygının üzerindedir. O nedenle, EV TİPİ SU ARITMA CİHAZLARI hakkında bilgilendirme yapma gereği duymaktayız.

Öncelikle şu bilgiyi vermemiz gerekiyor. Unutulmamalıdır ki, su bir gıdadır. İçinde vücut için gerekli organik ve inorganik maddeler barındırır. Önemli olan suyun içindeki zararlı maddelerin temizlenip, vücut için gerekli maddelerin suyun içinde kalmasıdır. EV TİPİ SU ARITMA CİHAZLARI ise, suyun içindeki zararlı ve yararlı tüm maddeleri arıtmakta ve geriye SAF SU kalmaktadır. Saf su, metal malzemelerde metalin aşınmaması için, tüm maddelerden arındırılmış su demektir. Örnek olarak, akülerde metalin aşınmaması için saf su kullanılır.

EV TİPİ SU ARITMA CİHAZLARINDA mevcut arıtılacak suyun içine demir alaşımlı çubuklar sokularak, demir yüzeyindeki zararlı bileşenler, suyun içinde bulunan minerallerle temasa geçerek suya karışmaktadır.  Buradan yola çıkılarak, tamamen ticari bir anlayışla şebeke suyunun kirli olduğu algısı yaratılmakta ve vatandaş yanlış bilgilendirilmektedir.

EV TİPİ SU ARITMA CİHAZLARI, suyun içindeki insan bedeni için gerekli tüm mineralleri arındırmakta ve saf su haline getirmektedir. Belli bir süre kullanımından sonra ise cihazlarda kirlenme baş göstermekte ve halk sağlığı açısından ciddi tehditler oluşturmaktadır.

Hiçbir kuruluş tarafından denetimleri yapılmayan bu cihazların sağlığımıza vereceği zararlar düşünüldüğünde, denetimi ve kontrolü sürekli yapılan kaynak sularının içilmesinden asla vazgeçilmemelidir.

Unutulmamalıdır ki, su bir gıdadır. Vücudumuzun ihtiyacı olan bir çok yararlı organik ve inorganik madde içerir. EV TİPİ SU ARITMA CİHAZLARI ise, suyu tamamen arıtarak saf su haline getirmekte ve vücudumuz için hiçbir faydası olmayan su tüketmemize vesile olmaktadır.

 

Editör: TE Bilişim