Eskişehir İHH yetkilileri Gençli Spor İl Müdürlüğü bahçesinde düzenlediği iftar organizasyonu ile yaklaşık 2 bin 500 kişiye iftar yemeği verdi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı’nın (İHH) iftar organizasyonu geniş katılımla gerçekleştirildi. İftar programı hakkında bilgi veren İHH Eskişehir Temsilcisi Musa Karataş, “Protokol için özel davetiyemiz yok. Gelen soframıza oturuyor” dedi. Karataş iftarlık bedelinin gönüllülerden ayrıca toplandığının altını çizdi. Musa Karataş şunları kaydetti:

“Ramazan ayı Eskişehir halkına hayırlı olsun. Ramazan ayı bereket ayı, insanların kendilerinden vazgeçip başkaları ile ilgilendikleri ve bu hususta çaba sarf ettiği bir zaman. Malum zekat veriyorsunuz, fitre veriyorsunuz, insanları doyuruyorsunuz, iftara götürüyorsunuz. Bırakın kendi ailenizin içindeki insanlarla bile böylesine hukuki bir süreç ve güzellikler yaşıyorsunuz. Biz de Eskişehir İHH olarak yeryüzünde, Eskişehir halkı ile geleneksel hale getirdiğimiz iftarımızı bugün icra ediyoruz. Yaklaşık 2 bin 500 kişilik bir iftar hazırlığımız var. Her yıl fazla fazla insan bu iftara geliyor, masaları dolduruyor, taşırıyor, bereketleniyor. Biz çok mutlu oluyoruz.”

Gönüllülerin katkısıyla…

İHH olarak iftar düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Karataş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Davetiye bastırmıyoruz, protokolden hususi olarak kimseyi davet etmiyoruz. Ama sanal alemde insanlara duyurduk, dostlarımıza, arkadaşlarımıza, gönüllülerimize duyurduk ve söyledik. Sayın valimize de söyledik, yani biz etkileşimle katılım sağlıyoruz. Bizim iftar soframıza gelen oturur, mantığımız bu. Bu da bizi daha mutlu ediyor.  Burada insanlarla birarada oluyoruz. Burada öğrenciler var, mülteci aileler var, yetim aileleri var, gönüllü aileler ve dostlarımız var, kardeşlerimiz var. Onlarla birlikte iftarımızı açma onuru ve zevkini, mutluluğunu, huşusunu yaşıyoruz. Ayrıca şunu özellikle belirtmek istiyorum. Halkımız arasında şöyle bir yanlış anlaşılma var:‘Siz bizden topladığınız paralarla mı iftar yaptırıyorsunuz bu insanlara?’ asla böyle bir şey yok. Biz gönüllü ağabeylerimiz, arkadaşlarımızdan rica ediyoruz, Kişi başı 10 – 15 TL olarak iftar bedelimizi belirledik. Sen kaç kişilik verebilirsin? 5- 6-7 derken bu 2 bin 500’e bir anda tamamlanıyor. Bunun bereketini yaşıyoruz.”

Editör: TE Bilişim