Eskişehir Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu Başkanı Ece Bilgin, artan hava sıcaklıkları nedeniyle sokak hayvanları için herkesin kapısının önüne bir kap su ve bir kap mama bırakması gerektiğini hatırlattı. Mama yoksa hayvanların tüketebileceği türden yemek artıkları bırakılmasının altını çizen Bilgin, aksi takdirde hem masum canların hem de çevre kirliliği nedeniyle insanların sağlığının zarar göreceğini vurguladı.

Hayvan Hakları Çalışma Grubu Başkanı Ece Bilgin, pandemi süresinde getirilen sokağa çıkma kısıtlamalarının sokak hayvanlarını etkilediğini ve hava sıcaklıklarının artması nedeniyle sokaklarda yaşam savaşı veren masum kediler, köpekler, kuşlar ve diğer tüm canlıların her zamankinden daha çok su ihtiyacı çektiğini belirtti. Bilgin “Temiz kaplar içinde evlerimizin önüne, yakınımızdaki parklara su bırakırsak onların yaşama tutunmalarına bir nebze destek oluruz. Elbette o su kabının hemen yanına bir de mama, yoksa evimizde o canların tüketebileceği et, tavuk, balık fazlalarını da ilave edersek işte o zaman iyiliğimiz, hayrımız perçinlenir, insanlık vazifemizi eksiksiz yerine getirmiş oluruz.” dedi.

Bütün bunları yaparken temizlik ve hijyen kurallarına dikkat etmemiz gerektiğini önemle vurgulayan Bilgin şöyle devam etti:

“Hayvanların tüketemeyeceği cinsten zeytinyağlı yemek artıkları, reçelli ekmekler, pasta türü gıdaları bırakmanın hem onların sağlığına zarar vereceğini hem de çevre kirliliğine yol açacağını unutmamalıyız. Canlar ile yemeğimizi paylaşmalı, onlara direkt olarak çöplerimizi bırakmamalıyız. Bırakılan uygun gıdaların da titizlikle takip edilmesi, yenmeyen gıdaların kokuşmadan, bozulmadan alınması ve atılması da ihmal edilmemelidir. Bu şekilde can dostluğuna yakışan bir tavır sergileyerek, çevremizden gelebilecek eleştirileri de peşinen engellemiş oluruz. ”

Editör: TE Bilişim